KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az eddigi legnagyobb „ukrán” támadás a Krím ellen – beszámoló Szevasztopolból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Szevasztopolt és a Krími Köztársaságot módszeresen támadja az „ukrán” légierő a 2022 februárjában kiszélesedett frontharcok megkezdése óta. Január 3-án a késő esti órákban kis számú rakéta-drón kombináció indult Szevasztopol irányába, ezeket a tenger felett sikerült az orosz légvédelemnek hatástalanítani. Az egyik S200-as rakéta lelövésekor a mintegy 40 kilométerre lévő Bahcsiszaraj (a történelmi Krími Tatár Kánság fővárosa) ablakai is beremegtek, az autók riasztói elindultak.

Számítani lehetett rá, hogy ez a támadás az orosz légvédelem tesztelésére irányul és 4-én este egy átfogóbb légicsapást akarnak indítani a Odesszából.

Helyi idő szerint 16.16 perckor kaptuk az első figyelmeztetést, hogy NATO (amerikai) felderítő gépek (Poseidon) jelentek meg a Fekete-Tenger nyugati medencéjében román és nemzetközi vizeken.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjcqZ5p3xz2mJmXxWgrLjFxV8DjGrSDxzZS55uUYZLjr9sDx1XnESfnMED00lW3qL788bnFPQ9lmjQ6iDuqF1NWwb2rfdOy0eli4h4jdttIM5qJnDrcVqdZtg_DMe_SRtfXTHbTeEmzKBIU4ZalOuWM7lGx9zfnabQg8czTDSL7a3vCijsXNmww19YsEI8/s1280/IMG_20240105_071931_131.jpg

Bevett eljárás, hogy a Krími híd lezárásra kerül az ellenséges tevékenység megkezdése utáni percekben, valamint az egész hidat álcafüsttel borítják be, ami zavarja a légvédelmen esetlegesen átjutó rakéták és drónok optikai célzóképességét.

Az ellenség a támadásának az első ütemében átalakított S200 légvédelmi rakétákat és vegyes csoportú nyugati drónokat használt a légvédelem további felderítésére és a második ütemben tervezett rakéta belépési pontok túlterhelésére.
Néhány percre az első ütem indítása után brit Storm Shadow rakétákat lőttek ki az amerikaiak (bocsánat az ukránok).

Az első rakétát Ujutnij felett lőtték le Jevpatoria közelében. A Storm Shadow törmelékei kisebb károkat okoztak az infrastruktúrában, de személyi sérülés nem történt. További két rakétát a Fiolent-foktól délre elektronikus zavarással ártalmatlanítottak és azok a tengerbe csapódtak.

A Pantsir-S1 légvédelmi rakétarendszer legénysége több légi célpontot semmisített meg a Pesochnaya-öböl felett, Tauric Chersonese közelében.

További Storm Shadowokat lőttek le a balaklavai hőerőmű felett. A repülési útvonal alapján a cél a fontos energetikai létesítmény lehet.

Összesen tíz rakétát lőttek le orosz katonák, amelyek többsége Storm Shadow volt.

Ez is érdekelheti:  Ki lőtte hátba a svéd miniszterelnököt?

A támadás lezárása után minimális infrastrukturális károkról (lezuhanó törmelékek) és egy sebesülésről (Szevasztopol) érkeztek jelentések.

A 31. légierő és légvédelmi hadosztály katonái hibátlanul teljesítették feladatukat és közel (50!) támadó eszközt semmisítettek meg a Krím felett, totálisan visszaverve az eddigi legnagyobb „ukrán” támadást, amelyben nagy valószínűséggel nem sokkal több ukrán vett részt, mint ahány bantu néger…

… zárásként még egy gondolat. Minden Európában élő, magát értelmesnek gondoló polgár figyelmébe ajánlanám azt a tényt, hogy ha orosz felderítő gépekkel és orosz rakétákkal indulna támadás nyugati állam ellen, akkor nagy biztonsággal kijelenthető, hogy a 3. világháború azonnal kirobbanna. Természetesen ezen támadást a kölcsönösség elve alapján az orosz fél mind jogi, mind erkölcsi értelemben megkezdhetné. Jelen helyzetben Moszkva és Putyin elnök az, aki mindent elkövet ennek megakadályozására! Minden más csak mellébeszélés…

Írta: Tamás a Krímből

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Az eddigi legnagyobb „ukrán” támadás a Krím ellen – beszámoló Szevasztopolból

  1. Kedves Tamás!
    Az európai embereknek először azt kellene végre felfogniuk, hogy Putyin a harcával az egyetemleges és ortodox kereszténységet védelmezi a pénzsóvár világgal szemben! Az ukránokkal zajló és honvédő háborúvá teljesedett konfliktus egyébként teljes mértékben orosz belügy, melyhez alapból senkinek semmi köze! Amennyiben ezt mindenki megértené, már rég lezárta volna Putyin az ügyet és tetszik vagy sem, de le is fogja zárni úgy ahogy elképzelte! Csak remélni lehet, hogy néhány degenerált nyugati idióta nem kényszeríti Öt az egész világra kiterjedő konfliktusba!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük