KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A feldühödött német gazdák visszazavarták a gazdasági minisztert a kompra

Tovább fokozódik a gazdák tiltakozása. A feldühödött tömeg megakadályozta, hogy a nyaralásáról érkező Robert Habeck elhagyja a kompot. Végül a gazdasági miniszter visszamenekült a hajóra.

Tegnap este több mint 150 schleswig-holsteini gazda és teherautósofőr tartóztatta fel Robert Habeck gazdasági minisztert, amikor hazatért a szabadságáról, írta a Junge Freiheit. Elállták egy komp kikötőjét Schlüttsielben, azt követelve, hogy a politikus álljon velük szóba, és hallgassa meg véleményüket. Habeck azonban ezt visszautasította, és nem mert partra szállni.

Végül a többi utas le tudott szállni a fedélzetről, a felfokozott hangulatra való tekintettel azonban Habeck és testőrei úgy döntöttek, hogy inkább visszafordulnak Hallig Hooge szigetére, ahol a politikus a feleségével közösen rövid nyaralását töltötte.

Amikor a komp megérkezett, már az összes bekötőutat elzárták a teherautók. A part felől traktorokból álló konvoj közeledett. A helyszínen lévő rendőrök nem tudták megállítani a tömeget, amely a mólóra tódult, és azt követelte, hogy beszélhessen Habeckkel.

A minisztérium szerint a tárcavezető egy háromfős küldöttséggel beszélt volna a kompon, a tiltakozók azonban ezt nem fogadták el, azt szerették volna elérni, hogy mindannyiukkal nézzen szembe.

A harminc kivezényelt rendőr a jelentések szerint könnyű fizikai erőszakot alkalmazott, hogy megakadályozza a gazdákat abban, hogy felszálljanak a kompra. A tüntetők azt is megpróbálták elérni, hogy a menekülő minisztert szállító komp elinduljon, ez azonban nem sikerült.

Ez is érdekelheti:  A hazug Magyar Péter is beállt a háborúpárti Ursula von der Leyen támogatói közé

A rendőrség szóvivője így fogalmazott:

Meglepett minket a tüntetés, és végül mintegy harminc rendőrt vetettünk be. A tömeget azonban nem sikerült lecsillapítani.

A feldühödött gazdák a kormánykoalíció által tervezett, a mezőgazdasági gázolajra és a mezőgazdasági járművekre kivetett adóemelések ellen tiltakoznak. A szövetségi kormány csütörtökön a napok óta tartó tiltakozások miatt lemondta a mezőgazdasági gépjárművek adómentességének eltörlését. A mezőgazdasági gázolaj adókedvezményének eltörlését pedig több lépcsőben kívánják végrehajtani. Ez azonban nem nyugtatta meg a gazdákat. A Német Gazdaszövetség január 8-án Németország-szerte tiltakozó akciókat szervez.

Magyar Nemzet

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük