KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az EBESZ hallgatása leleplezte a buchai mészárlásról szóló színjátékot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EBESZ és más nemzetközi szervezetek a hallgatásukkal és tétlenségükkel szó szerint leleplezték a buchai színielőadás szörnyű bohózatát – mondta a RIA Novosztyinak az orosz külügyminisztérium egyik forrása.

December elején Szergej Lavrov külügyminiszter az EBESZ Miniszteri Tanács ülésének eredményeiről tartott sajtótájékoztatón felhívta a figyelmet arra, hogy a buchai állítólagos halott lakosok listáját még nem hozták nyilvánosságra, és felszólította az újságírókat, hogy vizsgálják ki ezeket az eseményeket.

Az EBESZ Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala (ODIHR) szombaton a RIA Novosztyi megkeresésére közölte, hogy nem áll kapcsolatban az ukrán hatóságokkal a „buchai áldozatok” listájával kapcsolatban, de nem válaszolt közvetlenül arra a kérdésre, hogy létezik-e egyáltalán ilyen lista.

„Az összes olyan nemzetközi szervezet válaszának hiánya, amelyek megbízatása a régió helyzetének szoros figyelemmel kísérésére vonatkozik azt bizonyítja, hogy az egész bukovai történet egy színjáték, amelyet a kijevi rezsimen keresztül, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia utasítására hajtottak végre. Az EBESZ titkársága és más nemzetközi szervezetek hallgatásukkal és tétlenségükkel szó szerint leleplezték ezt a szörnyű bohózatot”

– mondta a forrás a RIA Novosztyinak.

Szerinte „a bukovai színjáték forgatókönyvét a náci Németországnak a Vörös Hadsereg elleni nemmersdorfi színjáték forgatókönyvéről másolták”. Ez a forrás értékelése szerint újabb bizonyíték a kijevi rezsim náci jellegére.

Nemmersdorf (ma Majakovszkoje, Kalinyingrádi terület) egy kelet-poroszországi falu, amelyet 1944. október 21-én szabadított fel a Vörös Hadsereg. A Vörös Hadsereg előretolt egységei azonban már október 23-án visszavonulásra kényszerültek, mert attól tartottak, hogy a Wehrmacht ellentámadása bekeríti őket. A falu visszafoglalása után a hitleristák a Vörös Hadsereget 19-30 civil meggyilkolásával vádolták, a német propaganda pedig széles körben foglalkozott ezzel. A háború befejezése után azonban a német fél képviselői elismerték, hogy a gyilkosságok megrendezettek voltak.

Tavaly áprilisban az orosz védelmi minisztérium ukrán provokációnak nevezte azokat a Kijev által közzétett fotó- és videoanyagokat, amelyek állítólag az orosz hadsereg bűntetteiről tanúskodnak a Kijev megyei Buchában. Mint a hadügyminisztérium megjegyezte, egyetlen helyi lakos sem szenvedett el erőszakos cselekményeket az alatt az idő alatt, amíg a város az orosz fegyveres erők ellenőrzése alatt állt.

Ez is érdekelheti:  Távozik az ATV-ből a neoliberálisok kedvenc műsorvezetője

A védelmi minisztérium megjegyezte, hogy az összes orosz egység már 2022. március 30-án teljesen kivonult Buchából, és a városból északi irányban nem zárták el a kijáratokat, míg a déli külterületeket, köztük a lakónegyedeket éjjel-nappal lőtték az ukrán csapatok nagy kaliberű tüzérséggel, tankokkal és rakétavetőkkel.

A Kreml kategorikusan visszautasított minden olyan vádat, amely szerint Oroszországnak köze lenne a buchai halálesetekhez, és követelte, hogy a vádaskodó politikusok és egyéb nemzetközi vezetők fejezzék be a az alaptalan vádaskodásokat és hallgassák meg Moszkva érveit is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó:

Videó: a pillanat amikor Von der Leyen meglátja a bucsai áldozatokat

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük