KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai politikatudós: Ma egyedül Orbán Viktor emlékeztet a 20. század nagy államférfiaira

Daniel J. Mahoney szerint Churchill vagy De Gaulle „ma nem ismernének rá arra a közösségre, aminek a létrehozásán dolgoztak”.

Daniel J. Mahoney politikatudós, filozófus, szerző, egyetemi tanár, az Assumption University emeritus professzora volt a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorának vendége. Mahoney többek között a John Durham-jelentésről beszélt. Durham, a korábbi különleges ügyész megvizsgálta a Donald Trump és Oroszország összejátszásának felfedésére irányuló FBI-nyomozás körülményeit, és megállapította, hogy az FBI (és a CIA) elfogultan, politikai megrendelésre cselekedett – olvasható a hirado.hu-n.

Mahoney arra a kérdésre, hogy ez fontos fejlemény-e az amerikai politikában, azt válaszolta, hogy

 „igen. De persze az is igaz, hogy vannak, akik a kialakult olvasathoz ragaszkodnak, ami egyébként már jóval az ukrajnai háború előtt megmérgezte az amerikai-orosz kapcsolatokat”.

A politikatudós úgy véli, hogy

„sok olyan ember lesz ezután is, aki nem fogadja el a bizonyítékot, és ugyanazokat a kliséket ismételgeti; hamis tényeket, amelyek itt keringenek 2016 óta. Pedig már régóta nyilvánvaló, hogy nem volt ügy, azaz semmilyen, akár közvetett, bizonyíték, ami alátámasztotta volna azt a vádat, hogy Trump valamilyen módon Moszkva szövetségese lett volna”.

„Orbán Viktor rendelkezik egy vízióval”

A lap felidézte, hogy Daniel J. Mahoney-nak nemrég Az államférfi, mint gondolkodó címmel jelent meg könyve, melynek budapesti bemutatója ápriis végén volt. A szerző a Danube Institute meghívására érkezett a magyar fővárosba. Ennek kapcsán a rádióműsorban azt a kérdést tették fel neki, hogy vannak-e manapság államférfiak, „olyanok, akiknek világos és széles látókörű elképzelése van arról, hova és hogyan akarnak eljutni, és akik a világ realitásaival, a valósággal is tisztában vannak”.

Erre a szerző azt felelte, „valószínűleg Churchill és De Gaulle voltak a legnagyobb államférfiúk a 20. századi Európában. Ők klasszikus liberális nevelésben részesültek, mély érzékkel a történelem felé, mély morális meggyőződésekkel. Konzervatív személyiségek voltak, a kommunizmus és nácizmus elleni harcukat nem valamiféle esetleges emberi jogi felfogás nevében vívták, hanem a szabadságra épülő keresztény civilizáció érdekében. De említhetem Konrad Adenauert, az NSZK első kancellárját, valamint az Európai Közösség eredeti alapítói közül Alcide De Gasperit és Robert Schumannt – nem a Maastricht utáni európai közösségről beszélek” – sorolta.

Ez is érdekelheti:  Újabb fenyegetés Donald Trumpnak

Majd arra hívta fel a figyelmet, hogy

„ezek a személyiségek ma nem ismernének rá arra a közösségre, aminek a létrehozásán dolgoztak,

ami ma technokrácia és agresszív vallástalanítás keveréke”.

Kitért arra, „hogy van egy politikus, akit ugyan sok vita övez, azért is, mert megpróbálja megóvni Európát a posztmodern, államokon túllépő gőzhengertől, megakadályozni, hogy Magyarország elveszítse kapcsolódását vallási és kulturális hagyományaival. Ebben a tekintetben

Orbán Viktor rendelkezik vízióval, egy olyan Magyarországról, ami a hagyományt és a szabadságot képes egyszerre érvényesíteni,

valamint ellenáll néhány kulturális őrületnek, mint a gender körüli nevetséges vallásosság” – magyarázta a professzor.

„Tulajdonképpen, amit Orbán kormánya tesz a józanság hangját óvva a család és hagyomány nevében, nem más, mint, amit egy vagy két generációval ezelőtt még minden demokrácia érvényesnek tartott saját magára” 

– szögezte le Mahoney.

(Mandiner)

A teljes interjút ITT olvashatják.

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Amerikai politikatudós: Ma egyedül Orbán Viktor emlékeztet a 20. század nagy államférfiaira

  1. Daniel J. Mahoney egy orbitális vadbarom,a h….mi t…lyult orbán egyedül a schwab hazaáruló ember…..ros kiképzettjeire emlékeztet.A legtökéleteseebb mester…vaj.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük