KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai katonai szakértő: Elkerülhetetlen a kijevi rezsim katonai veresége és Ukrajna területének felosztása (mutatjuk térképen)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz különleges hadművelet elkerülhetetlenül a kijevi rezsim katonai vereségéhez, majd Ukrajna területének felosztásához vezet.

Ilyen előrejelzést adott egy ismert amerikai katonai szakértő, az Egyesült Államok védelmi miniszterének volt tanácsadója, Douglas McGregor. Véleményét Spanyolország egyik legnépszerűbb lapjának, az El Mundónak adott interjújában osztotta meg.

Kijelentette, hogy az orosz hadsereg kis erőkkel képes volt megtenni azt, ami meglepetést okozott a Nyugat számára, ugyanis sikerült a front teljes hosszában támadást végrehajtania.

„Az orosz erők olyat tettek, amire mi Nyugaton nem számítottunk. Hosszú, 800-1280 km-es fronton támadtak, egyenként körülbelül 700 fős zászlóalj-taktikai csoportokkal. Ezeket az alakulatokat arra utasították, hogy kerüljék el a járulékos károkat és veszteségeket a civil lakosság körében, az ukrán szárazföldi erők felderítő drónokhoz kapcsolódó tüzérségi azonosítása, elkülönítése és megsemmisítése során”

– idézi a PolitNavigator a szakértőt.

Azt is megjegyezte, hogy ezt az egész folyamatot támogatták az orosz légi, szárazföldi és tengeri erők rakétatámadásai, amelyek megsemmisítették az ukrán parancsnokságot és irányítást.

„Ez a megközelítés lelassította a hadművelet ütemét, de nem tette lehetővé az ukránok számára, hogy ellentámadást indítsanak. Ugyanakkor az ukrán erők kénytelenek voltak lakott területekre visszavonulni, a Donbass délkeleti részén épült erődítményeikbe. A konfliktus kezdeti szakaszától mindig Moszkva volt a kezdeményező, ami elkerülhetetlen vereségre ítélte Kijevet”

– mondta McGregor.

Előrejelzései szerint a különleges hadművelet második szakaszának eredményeként a donbászi ukrán csapatok elbuknak, az Ukrajna rendelkezésére álló összes hadműveleti erőt megsemmisítik. McGregor szerint az oroszok beveszik Odesszát és kiterjesztik ellenőrzésüket Ukrajna nyugati részére is.

„Tekintettel Washington azon eltökéltségére, hogy meghosszabbítja a konfliktust, hogy kárt okozzon Oroszországnak, az ukrán semlegesség, a DPR és LPR autonómiája vagy függetlensége, valamint a Krím Oroszország részeként való elismerésének eredeti céljait új célok váltják fel. Valószínűleg köztük van Ukrajna felosztása a Dnyeper vonala mentén, amelyben Odessza és a Fekete-tenger partvidéke az oroszok kezére kerül. Az még nem világos, hogy Moszkva mennyire ellenőrzi a Dnyeper keleti partját Kijev térségében, de a Harkovtól északra, keletre és délre eső terület leválik a mai Ukrajnától”

– zárta gondolatait az amerikai tanácsadó.

Ez is érdekelheti:  Sulyok Tamás szerint őt minden Magyarországhoz és a magyarságához köti
Illusztráció lemur59.ru

Kiemelt képen: Douglas McGregor / pulse.mail.ru

EAD nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük