ÉLŐ KÖZVETÍTÉSEN LEHET MAJD NYOMON KÖVETNI A NEMZET ZÁSZLÓJA AZ ANDRÁSSY ÚTON RENDEZVÉNYT!

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Amerikai arrogancia és rövidlátás – azt hiszik legyőzik Oroszországot

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Amerikai közgazdász: „Az Egyesült Államok soha nem mutatta a megállapodás jelét”

A szankciók mellett diplomáciai útra van szükségünk. A béketárgyalások lehetségesek Ukrajna függetlensége alapján, kizárva a NATO-csatlakozásból. Az amerikaiak nagy hibája, hogy azt hiszik, hogy a NATO legyőzi Oroszországot: tipikus amerikai arrogancia és rövidlátás. Nehéz megérteni, mit jelent “Oroszország legyőzése”, tekintve, hogy Vlagyimir Putyin több ezer nukleáris robbanófejet irányít – mondja Jeffrey Sachs, a Columbia Egyetem Földi Intézetének igazgatója a Corriere Della Sera online kiadásán megjelent cikkben, melyből Fürjes Szabolcs készített egy figyelemre méltó összefoglalót az Itthonról Haza internetes portálon

A vele készült interjú bevezetőjében az igazgató elmondja, hogy az alapvető hibát az idősebb Bush és Clinton követte el, amikor a NATO-t a ’90-es évek után is Oroszország ellenében tartották fenn, de legalábbis nem védelmi szervezetként működtették. De van ott más is! Arra kérdésre, hogy mit szól ahhoz a vitához, miszerint nem szabad Putyinnal tárgyalni, mert háborús bűnös, így válaszolt:

„Persze, természetesen. Ha Putyint háborús bűnökért akarják bíróság elé állítani, akkor fel kell venniük a vádlottak listájára George W. Busht és Richard Cheneyt Irakért, Barack Obamát Szíriáért és Líbiáért, Joe Bident a kabuli devizatartalékok lefoglalásáért.”

Csak még pár gondolat, ami rámutat, hogy nem minden olyan fekete-fehér, mint azt általában a baloldali média láttatni akarja!

„Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államok inkább vonakodik a tárgyalásos békétől, mint Oroszország. Oroszország semleges Ukrajnát, valamint piacaihoz és erőforrásaihoz való hozzáférést akarja.”

„Amikor Zelenszkij elindította a semlegesség ötletét, az amerikai kormányzat hallgatott. Most arról győzik meg az ukránokat, hogy valóban le tudják győzni Putyint. De valójában még a sok nukleáris fegyverrel rendelkező ország legyőzésének gondolata is őrület.”

„Természetesen Oroszország indította el ezt a háborút, de nagyrészt azért, mert látta, hogy az Egyesült Államok visszafordíthatatlanul belépett Ukrajnába. 2021-ben, amikor Putyin arra kérte az Egyesült Államokat, hogy tárgyaljon a NATO ukrajnai bővítéséről, Biden megkétszerezte a diplomáciai és katonai tétet. Nemcsak, hogy megtagadta a NATO-bővítés Moszkvával való megvitatását, hanem gondoskodott arról, hogy a 2021-es csúcson a NATO ezzel kapcsolatos elkötelezettségét megújítsa, majd Ukrajnával két megállapodást írt alá a kérdésben.”

A teljes cikk ITT olvasható.

A szerkesztő megjegyzése:

A mi véleményünk is igen hasonló, hiszen az tényleg igaz, hogy a ’90-es évektől kezdődően a NATO inkább, mint terjeszkedő, támadó szervezet képét mutatta, és Oroszország számtalan alkalommal tiltakozott ez ellen. Amire pedig látta, hogy a NATO már a „küszöbön” áll, nem tehetett mást…

Azaz, tehetett volna más; nem csinál semmit. És akkor hol a vége a NATO terjeszkedésének? Mert – mint azt mostanság látjuk, Grúzia, meg Moldova támogatását fontolgatja éppen a NATO… – a terjeszkedés nem akar megállni!

itthonrolhaza.hu

Kiemelt képen: Jeffrey Sachs a 2012-es Nemzetközi AIDS Konferencián (forrás: commons.wikimedia.org, szerző: Bluerasberry, licenc: CC BY-SA 3.0) A kép illusztráció

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: