KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Államcsőd Srí Lankán: a tüntetők betörtek az elnöki palotába

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Csődbe ment az ország, az elnök elmenekült.

Szombaton Srí Lankán a gazdaság összeomlása miatt tüntetők először összecsaptak az őket megállítani próbáló rendőrökkel, majd sikeresen megrohamozták az elnök házát – írta a Times of India. A rendőrök barikádját áttörő tüntetők zászlókkal vonultak az elnök házához Colombóban, Srí Lanka fővárosában, ahol az elnök távozását követelték.

Az elnök még május elején hirdetett szükségállapotot, mivel csődbement az ország a koronavírus-járvány, a globális ellátási láncbeli problémák, az elszálló élelmiszer- és energiaárak, meg úgy általában a világszinten jelentkező válságtünetek miatt.

Június végére az ország kifogyott az üzemanyagból, júliusban pedig Oroszországtól kértek segítséget, kölcsön formájában.

Szombaton az események felhevültek, a tüntetők összecsaptak a rendőrökkel, akik a bevetett könnygáz ellenére sem tudták megakadályozni azt, hogy a tüntetők behatoljanak az elnöki palotába.

Több ezer tüntető jutott be a palota területére, teljesen átvéve az irányítást afelett. Az elnök közben elmenekült, a rendőrök pedig próbálják feloszlatni a tömeget, viszont annyian vannak az utcákon, hogy a vízágyúk el se tudnak indulni.

Mandiner

Kiemelt kép: Times Of India

Ez is érdekelheti:  NATO-katonák harcolnak zsoldosokként az ukrán erők soraiban

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük