KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Alakul ez: az ukrán védelmi miniszter nekiment a nyugatnak és Merkelt okolta a kialakult helyzetért

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter szerint Angela Merkel korábbi német kancellár beszéde volt az egyik oka annak, hogy Ukrajna és Grúzia 2008-ban nem csatlakozott a NATO-hoz. A La Razon című spanyol lapnak adott interjúban megjegyezte, hogy a német politikus ellenezte az ezt célzó lépést, és sikerült meggyőznie más nyugati politikusokat is.

„Akkoriban [a 2008-as NATO-csúcstalálkozón, ahol Kijevnek és Tbilisziben ígéretet tettek a lehetséges tagságra a blokkban] nagyon is reális volt annak a lehetősége, hogy Ukrajna és Grúzia új tagként csatlakozik a szövetséghez. Az amerikaiak és a legtöbb európai ország is támogatta ezt. Egyedül Angela Merkel német kancellár ellenezte és győzködött másokat”

– magyarázta Reznyikov.

Mint az ukrán védelmi miniszter rámutatott, ez a történet azt mutatja, hogy a Nyugat hosszú évek óta „azon dogma szerint él, hogy ne provokáljuk Oroszországot”. Hozzátette, hogy emiatt a nyugati államok nem adtak meg azonnal Kijevnek minden szükséges fegyvert.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter / Fotó: Jesús G. Feria PHOTOGRAPHERS

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük