KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Elon Musk: az orosz elektronikus hadviselés rendszerei elérték a geostacionárius pályán lévő műholdakat

Egy orosz elektronikus hadviselési (EW) rendszer képes a geostacionárius pályán lévő műholdak megsemmisítésére. Ezt a SpaceX és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk jelentette be.

Oroszország kifejlesztett egy olyan elektronikus hadviselési rendszert, amely képes elnyomni a geostacionárius pályán lévő űreszközöket – ezt korábban a RIA Novosztyi jelentette.

Ez (a geostacionárius pálya – a szerk.) körülbelül 36 ezer kilométer távolságban van a tengerszinttől.

A RIA forrása szerint „a [rendszer] jeladóinak ereje rövid hatótávolságon belül nemcsak elnyomni képes az ellenséges elektronikát, de végleg hatástalanítani is”.

Emlékeztetőül, a REB-rendszerek zavarás vagy elektromágneses sugárzás segítségével elnyomják az ellenséges berendezéseket, különösen a radarokat. Ennek eredményeként a berendezések átmenetileg nem működnek vagy meghibásodnak. Az orosz hadsereg olyan REB rendszerekkel van felszerelve, mint a Triad, Krasukha, Leer, Moskva és Infauna. Ezeket a rendszereket az ukrajnai légvédelmi övezetben is használják.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt kép: illusztráció

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Elon Musk: az orosz elektronikus hadviselés rendszerei elérték a geostacionárius pályán lévő műholdakat

  1. „Ez (a geostacionárius pálya – a szerk.) körülbelül 36 ezer kilométer távolságban van a tengerszinttől.” — 36 ezer kilométer???

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük