KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Telexnek és Soros blogjának, a 444-nek-is jutott a guruló dollárokból

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A 444 és a Qubit nevű baloldali portálokat működtető Magyar Jeti Zrt. nyert az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének a Mérték Médiaelemző Műhellyel és az Ökotárssal közös, médiát támogató pályázatán, ahol több mint 16 millió forinthoz jut az Uj Péter és Kardos Gábor nevével fémjelzett cég.

Ez is újabb bizonyítéka annak, hogy a dollármédiába rengeteg külföldi pénzt pumpálnak, amelynek az célja, hogy a külföldi donorok megkapják, amit a pénzükért cserébe várnak: a külföldi érdekek szolgálatát. Mutatjuk a részleteket!

A Mérték Médiaelemző Műhely honlapján fellelhető dokumentumból kiderül, hogy mely médiumok jutnak támogatási összeghez az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetsége tavaly ősszel kiírt médiatámogatási pályázatának keretösszegéből.

Az Origó információi szerint a beadási határidőig 32 pályázat érkezett, de ebből meg nem nevezett 6 pályázót formai okokra hivatkozva kizártak.

Az összesen 26 érvényes pályázat közül most 15 jutott támogatáshoz, amire összesen több mint 115 millió, egészen pontosan 115 608 880 forintot fordítanak.

A Magyar Jeti duplán is nyert

A pályázati döntés alapján a 444.hu közel 10,25 millió forintot kap, míg testvérlapjuk, a Qubit mintegy 6,45 milliót, így a Magyar Jeti Zrt. két lapja együttesen 16,7 millió forintot költhet el az amerikai donorok médiafinanszírozási támogatásának köszönhetően.

Mások is komoly összegeket kapnak

A Tilos Rádiót működtető alapítvány valamivel több mint 10 millió forintot kap. A Debreciner nevű, Debrecenben működő helyi portál 9,99 millió forinthoz jut. Az Átlátszó és a Magyar Hang kiadója, az Alhambra-Press Bt. is ehhez nagyon hasonló támogatási összegben részesül.

A Jelen című hetilapot működtető Liberty Press Kft 9,5 millió forinthoz, míg a Borsod24 / Szol24 / Szabolcs24 nevű lokális honlapok kiadója, az Esélyegyenlőség és Fenntarthatóság Egyesület 9,3 millió forinthoz jut hozzá. A Magyar Narancs internetes oldala is a szerencsés pályázók közé tartozik: 9,9 millió forintot kapnak.

Mindemellett a Greenfo nevű környezetvédelmi portál 5 millió forintos támogatáshoz, a Szabad Pécs 4 millió forinthoz jutott hozzá. Egy podcast, a Másfél Flekk Kft. által működtetett Az élet meg minden mintegy 3,4 millió forintot kap. A Nyugat.hu nevű portált működtető egyesület 4,98 millió forintban részesül.

Origo, Magyar Nemzet

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük