KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A tálibok elől menekülő afgánoktól negatív PCR tesztet kérnek a légitársaságok 📺

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Nem sokkal azután hogy a tálibok vasárnap elfoglalták az afgán fővárost, több száz civil özönlött a kabuli nemzetközi repülőtérre hogy megpróbáljanak kimenekülni az országból. Hétfőn reggelre azonban a kereskedelmi légitársaságok leállították a járatokat. A rendszeres járatok felfüggesztésén kívül az is gondot okoz hogy a légitársaságok negatív koronavírus tesztet kérnek az utasoktól.

Egy Khan nevű tolmács, családja megrázó történetét mesélte el arról, mi történt velük amikor menekülni akartak az országból.

A környék ahol Ken szobát bérelt veszélyessé vált, így a családjával együtt egy másik biztonságos helyre kellett menekülniük. Hat mérföldet gyalogoltak. Ahhoz, hogy elhagyhassák az országot találniuk kell egy olyan szervezetet, amely biztosítja számukra a légitársaságok által előírt covid-19 teszteket. Ehhez azonban még legalább két napra van szükség.

A Turkish Airlines és az Emirátusok légitársasága negatív PCR teszteket kérnek egy bizonyos életkor fölött.

Egy megfigyelő szerint azokat a légitársaságok amelyek ilyen politikát folytatnak meg kell nevezni. A covid teszt bemutatásától néhány külföldi állampolgár esetében eltekintenek, az afgánoktól azonban megkövetelik ezt.

A Kabulból induló járat utáni tülekedés állítólag már számos halálesethez vezetett. A hírek szerint hétfőn legalább három embert lelőttek, amikor afgánok menekülők özönlöttek a repülőtér kifutópályájára. Közben az ott szolgálatot teljesítő amerikai katonák a tömeg megfékezése érdekében figyelmeztető lövéseket adtak le.

RT.com nyomán

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: