KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Százak Tanácsa nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, Kövér Lászlóhoz és az Országgyűlés képviselőihez a kegyelmi ügy kapcsán

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tisztelt Dr. Orbán Viktor Miniszterelnök Úr, Dr. Kövér László a Magyar
Országgyűlés elnöke,

Tisztelt Országgyűlési Képviselők !

A Százak Tanácsa tagjainak túlnyomó többsége a magyar társadalomban és a nagyvilágban élő magyarok körében érzékeli a zavart, az ideológiai, pártpolitikai mellett az újabb törésvonalak keletkezését. Dr. Novák Katalin elnöki munkáját nagyra értékelő Budapesten és vidéken élő tagjaink, valamint a Kanadából, Amerikából, Erdélyből, a Felföldről és Délvidékről üzenő nemzettársaink azt várják tőlünk, hogy kérjük az elnök asszonyt változtassa meg elhatározását, Önöktől pedig, hogy segítsék ezt a nemzet nagyobb részét megosztó helyzetet megoldani.

Dr. Zétényi Zsolt volt országgyűlési képviselő tagtársunk alanti véleményének elfogadása alkalmas lenne a helyzet tisztázására.

A jelen súlyos morális és politikai, a társadalmat mélyen megrendítő közjogi helyzet az ellenzéki oldalon hamis, a kormányoldalon részben téves, a kormányzati szinten sem világos tömegközlés-kommunikáció folytán azt a téveszmét ébresztette a közvéleményben, hogy gyermekek sérelmére pedofil jellegű szexuális cselekményeket elkövető személy részesült kegyelemben. Valójában az ítéletek szerint a kegyelemben részesített személy sem nem követett el pedofil szexuális cselekményeket, sem nem nyújtott azokhoz segítséget, hanem abban segített, hogy a felelősségre vont elkövető felelőssége csökkenjen, ám ebben is ártatlannak állítja magát. A téves tájékoztatás és az ebből következő tévedés jelentős felháborodást keltett, majd később a részletesebb tájékoztatás után a közvélemény megrendülését hozta magával az aránytalan következmények, lemondások miatt. A hibás tájékoztatás nagyobb társadalmi megütközést okozott, mint maga a kegyelmi aktus.

A lemondások nem voltak szükségesek, aránytalan súlyú döntések voltak. Ez a helyzet orvosolható. A felelős magyar értelmiségieknek és közszereplőknek határozott véleményüket kell demonstrálniuk.

Az országgyűlésnek alkotmányos joga van arra, hogy a köztársasági elnököt megbízatása folytatására kérje és erre felszólítsa.

Megítélésem és meggyőződésem szerint az országgyűlésnek élnie kell ezzel a jogával mind közjogi, mind politikai, mind erkölcsi megfontolások alapján.

A köztársasági elnök megbízatásának megszűnése mérhetetlenül nagyobb morális és politikai hátránnyal járna, mint az az előny – ha van ilyen – , amelyet lemondása jelent. Ezért a lemondást morálisan és politikailag indokolatlannak, a közjóra ártalmasnak tartom. Az eddigi történések bizonyítják, hogy a megfelelő tanulságokat lemondás nélkül is levonták az érintettek, a köztársasági elnök és a kormány határozott elkötelezettsége a gyermekek büntetőjogi védelme tekintetében eddig sem volt kétséges, s ebben az adott kegyelmi aktus sem hozott változást. “

Nyílt levelünk a magyar hírközlő szervek számára is világossá teszik a tényeket, s a véletlen vagy szándékos félretájékoztatásnak is elejét veszi.

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor az Európai Parlamentből üzent

Felelős munkájuk iránti becsüléssel és bizalommal:

A SZÁZAK TANÁCSA nevében:

2024. febr.14. Hamvazószerdán
dr. Andrásfalvy Bertalan,  dr. Szijártó István, Foltán László
elnökök

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond a Magyarország barátai közösség köszöntésén a Sándor-palotában 2022. szeptember 17-én (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “A Százak Tanácsa nyílt levélben fordult Orbán Viktorhoz, Kövér Lászlóhoz és az Országgyűlés képviselőihez a kegyelmi ügy kapcsán

  1. Ezt akartam elküldeni a Százak Tanácsának, de az email címük” azt írja, hogy nem található”. : Nem akarom elhinni, hogy a Fidesz ekkora hibát követ el, ilyen simán megadja magát az ellenzéknek! A Fidesz vezetői profi módon ismerik a hatalom működését, tudniuk kellene, hogy a mostani viselkedésüket az ellenzék a gyengeség jeleként értékeli, és még jobban elszemtelenedik. Novák Katalin nem követett el hibát, csak azzal, hogy lemondott, mert a Fidesz nem állt ki mellette. Aki figyelmesen elolvasta a Kónya Endre levelét, abból kiderül, hogy valószínűleg egy ártatlanul meghurcolt embernek adott szinte jelentéktelen kegyelmet, mert már nem is volt börtönben. Az ítéletét a bíróság néhány (finoman szólva nem egészen szavahihető) intézetis srác, valószínűleg hamis tanúvallomása alapján hozta meg, akiket kiokosíthattak, és utólag több milliós sérelemdíjat kaptak. Itt van egy későbbi, sajnos túl késői cikk: https://www.blikk.hu/aktualis/krimi/k-endre-bicske-pedofil-ugy-kegyelem/d71rvbz El kellett volna mondani, hogy erről volt szó, de emiatt Novák Katalin és Varga Judit nem mond le, hiszen ők is, és Kónya Endre is elítélik a pedofil bűnöket, sőt a rájuk vonatkozó törvényeket is szigorítani kell. Az igazi bűnöket elkövető melegeket még az iskolák környékéről is ki kell tiltani, a tényleges bűnöket elkövetők ilyenek voltak. Amikor a “pedofil” szót meghalljuk, egy kisgyerekeket megerőszakoló gazember jelenik meg előttünk. A valóságban a melegek előszeretettel rontják meg a 14-18 éves kamaszokat, még csak nem is erőszakkal, hanem pénzzel, csábító ígéretekkel. Ezt akarják intézményesíteni az iskolákban randalírozó LMBTQ aktivisták, ebben sok nyugati kormány még támogatja is őket, Olaszországban egyetlen szavazaton múlt, hogy kötelező legyen beengedni őket. Szégyen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük