KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Soros-lakájmédia hallgat a palesztinok nyugati pénzeléséről

Brüsszel továbbra is kiáll a palesztinoknak szánt pénzek folyósítása mellett. Az uniós külügyminiszterek ugyanis rendkívüli ülésükön visszavonták az Európai Bizottság azon döntését, hogy felfüggeszti a Palesztinának nyújtott kifizetéseket.

A döntésből arra lehet következtetni, hogy az Európai Unió támogatása akkor sem csappanhat meg, ha a Hamász lángba borítja a Közel-Keletet, izraeliek százait mészárolja le vagy ejti túszul. A konfliktus pedig már nemcsak Izrael határain belül zajlik, hanem Európa és a nyugati világ utcáin is. A palesztinbarát tüntetők brutális módon lépnek fel a helyi hatóságokkal szemben, s törvénytelen módon demonstrálnak. Antiszemita kijelentéseket tesznek, hergelnek a zsidók ellen.

Korábban Várhelyi Olivér magyar bővítési biztos a közösségi médiában bejelentette, hogy azonnali hatállyal felfüggesztenek minden uniós kifizetést a palesztinoknak.

A palesztinok legnagyobb donátoraként az Európai Bizottság felülvizsgálja a teljes fejlesztési portfólióját, összesen 691 millió euró értékben – írta Várhelyi. A döntést azonban több európai kormány kritizálta, és végül a külügyminiszterek rendkívüli ülésén visszavonták azt.

Dömötör Csaba magyar parlamenti államtitkár a Facebookra feltöltött videójában ezzel kapcsolatban azt mondta: sajtóhírek szerint korábban pár év alatt 1,7 millió eurót kaphatott a gázai iszlám egyetem.

A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy ez az egyetem olyannyira kötődik a Hamászhoz, hogy az épületeit fegyverfejlesztésre és -gyártásra is használták.

Így tehát komoly esély van arra az abszurd helyzetre, hogy a Hamászhoz közeli helyekre ment uniós forrás, miközben mi már jó ideje nem kapjuk meg azokat. Hogy van ez?

– tette fel a kérdést Dömötör.

A Magyar Nemzet beszámolt arról is, hogy az Európai Bizottság kedden közzétett adatai szerint 2021-ben és 2022-ben 410 millió eurót adtak a Palesztin Hatóságnak, a 2023-as forrásokat még nem osztották ki. További 271 millió eurót adományozott az EU az ENSZ segélyszervezetének humanitárius projektekre a 2021 és 2023 közötti három évben – derült ki a bizottság adataiból.

Eközben Soros lakájmédiája többnyire hallgat arról, hogy mennyi pénzt küld az Amerikai Egyesült Államok, az Európai Unió vagy a Soros-birodalom az araboknak.

Mint a V4NA írta korábban, Soros György amerikai milliárdost – aki magát filantrópnak nevezi – például csak akkor zavarja az antiszemitizmus, amikor az érdeke úgy kívánja meg. A hírügynökség a cikkében azt írta, hogy Jair Netanjahu konzervatív kommentátor, Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök fia 2019-ben arról beszélt, hogy Soros György belülről rombolja Izraelt, szervezetei éjjel-nappal és korlátlan költségvetéssel dolgoznak azért, hogy megfosszák az országot zsidó identitásától.

Soros egyébként több antiszemita szervezetet is finanszíroz. Ezeket a V4NA össze is gyűjtötte. Ebből szemezünk most mi is.

A hírügynökség megjegyzi, hogy 2016-ben az amerikai-zsidó Tablet nevű portál arról számolt be, hogy a Soros-alapítvány 2012 és 2014 között 405 ezer dollárt adott a palesztin Wattan Newsnak. Ez a sajtóorgánum több antiszemita tartalmat is közzétett. Ezek között volt olyan is, amelyben a holokausztot tagadták. Az OSF közleményben fejezte ki csalódottságát a Wattanban, és beismerték, hogy támogatnak izraeli és palesztin civil szervezeteket. A Wattan TV egyébként 2017-ben még kapott négyszázezer dollárt az OSF-től.

2018-ban Izrael közzétett egy listát, amelyen húsz olyan szervezet szerepel, amelyek munkatársai nem léphetnek be az országba. Ezen a listán több Soros támogatást élvező szervezet is volt. A Jewish Voice for Peace 2019-ben kétszázezer dollárt kapott, míg a War on Want nevű szervezet 108 ezret.

Egy Soros György baloldali milliárdos által finanszírozott radikális, Hamász-párti csoport nyilatkozatban fejezte ki támogatását az Izrael elleni támadás előtt egy nappal. Erről is cikkezett a Magyar Nemzet.

Mint megírtuk, az al-Shabaka, más néven a Közel-keleti Politikai Hálózat a bejegyzésében azt közölte: „Azok mellett állunk, akik elkötelezettek e törekvés [az Izraeltől való elszakadás] és a palesztinok felszabadítása mellett világszerte.”

az al-Shabakat a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) 550 ezer dollár támogatáshoz juttatta 2017 és 2021 között (ekkoriban Alex Soros, a 25 milliárd dolláros OSF-birodalom frissen kinevezett örököse elnökhelyettes volt). Hálája jeléül a Hamász-párti szervezet 2022–2023-as évi jelentésében Soros alapítványát értékes támogatójaként tüntette fel.

Az Izraeli Örökség Alapítvány (Israel Heritage Foundation) elnöke, Farley Weiss a cikkében azt írta, hogy

egy ember sem finanszírozott több romboló támadást Izrael és az amerikai zsidó közösség ellen, mint Soros. Ő a legjobb esetben is egy öngyűlölő zsidó, és nem szabadna felmenteni a származása miatt.

Soros György valóban nem riad vissza, hogy Izrael-ellenes szervezeteket támogasson. Ezek közül többet kis is tiltottak Izraelből. Akár Soros bosszúja is lehet a palesztinok támogatása a kitiltása miatt. Ezzel vághat vissza a feltételezett sérelmeiért.

Ez is érdekelheti:  Több politikus is megdöbbenésének adott hangot a Donald Trump elleni merénylet kapcsán

A 888 már 2018-ban arra hívta fel a figyelmet, hogy a zsidó állam kitiltja az Izrael-ellenes szervezeteket. Akkoriban húsz olyan külföldi szervezet aktivistáit tiltották ki Izraelből, amelyek a BDS  mozgalmat szervezik, támogatják.

Eközben Alex Soros hatalomátvétele sem hozott sok újdonságot. Izrael diaszpóraügyekért és társadalmi egyenlőségért felelős minisztere a Fox Newsnak azt mondta, hogy Alex Soros Izrael-ellenes programja tükörképe apja tevékenységének. – Úgy tűnik, hogy a fiú az apja másolata – mondta Amichai Chikli tárcavezető.

Ugyanakkor pedig az sem kizárható, hogy amerikai fegyverekkel ontják az izraeliek vérét.

Erről beszélt a lapunknak adott interjújában Horváth József. Az Alapjogokért Központ biztonságpolitikai szakértője szerint életszerű azt feltételezni, hogy Afganisztánból vagy éppen Ukrajnából csempészett fegyverek kerülhettek a Hamász terroristáinak kezébe, azonban rengeteg kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogy ezek milyen úton, kinek a finanszírozásával juthattak el a Gázai övezetbe.

A Magyar Hírlap is a palesztinoknak szánt amerikai és uniós pénzekről írt cikkében. A lap szerint az USA és az EU forrásaiból támadhatták meg Izraelt. A lap úgy fogalmaz, hogy

a palesztin közösség és az iráni kormány amerikai támogatásokból finszanszírozhatta a Hamászt. A más címszó alatt kapott dollármilliárdokat átjátszhatták a szervezetnek.

Mint írják, Washington például hatmilliárd dollárt utalt át Iránnak. Ezért cserébe azt várta el Teherántól, hogy öt fogva tartott amerikai állampolgár közül négyet szabadon engedjen. A pénzt elvileg orvosi eszközökre, élelmiszerre és gyógyszerre kellett volna költeniük az irániaknak. Habár a Biden-adminisztráció szigorú ellenőrzést ígért a források felhasználásában, azt, hogy végül mire költötték, senki nem tudja, sőt ezt a feltételezést megfejelte az iráni elnök nyilatkozata is, aki kijelentette: Teherán dönti el, hogy mikor és hol költi el az említett pénzt.

Magyar Nemzet

Kiemelt képen: George Soros / Eric Piermont / AFP

Kapcsolódó:

Az ember a függöny mögött: Egy jelentés arról, hogyan korrumpálta meg a médiát Soros György propagandagépezete

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük