KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Kérjük, támogassa a magyarok emberi jogaiért küzdő Nemzeti Jogvédő Szolgálatot (njsz.hu) a személyi jövedelemadója 1%-ával!

Adószám: 19334684-1-05

A Russia Today így számol be a Brüsszelben történt botrányról

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A belga rendőrség több órára elbarikádozta az EU fővárosában a nemzeti konzervatívok konferenciájának bejáratát, amit a résztvevők cenzúrának és politikai elnyomásnak minősítettek.

Ez is érdekelheti:  Brüsszel polgármestere elvágná az áramot a konzervatív konferencia helyszínén

A NatCon elnevezésű rendezvényre Európából és az Egyesült Államokból egyaránt érkeztek populisták a Brüsszel központjában található Claridge épületébe. Miközben kedden Nigel Farage, a Brexit kezdeményezője beszélt, a rendőrség elzárta a bejáratot, és megakadályozta, hogy Eric Zemmour – korábbi francia elnökjelölt – belépjen a rendezvény fő előadójaként.

„Tudtam, hogy nem látnának szívesen Brüsszelben” – viccelődött Farage, volt európai parlamenti képviselő a színpadon, és „egyszerűen szörnyűnek” nevezte a rendezvény leállítására tett kísérletet.

Ez is érdekelheti:  A brüsszeli kerület polgármestere magyarázkodik a betiltott NatCon ügyében

„A múltban Belgium fogadta a száműzetésben élő Victor Hugot. Mostantól ez az ország egy kalifátus és egy diktatúra között él” – mondta Zemmour az X-en (korábban Twitter).

A Politico szerint korábban két másik helyszín is visszalépett a NatCon megrendezésétől Brüsszel a közeli Etterbeek szocialista és liberális polgármestereinek nyomására. Saint-Josse-ten-Noode polgármestere, Emir Kir e-mailben közölte a hírügynökséggel [Politico], hogy „azonnal” betiltja a rendezvényt, amikor értesül arról, hogy az ő illetékességi területén akarják azt megtartani.

A Politico helyszíni tudósítója szerint a rendőrség a „közrendzavarás veszélyére ” hivatkozva próbálta leállítani a konferenciát, arra hivatkozva, hogy nem tudják garantálni a biztonságot egy esetleges tiltakozás esetén.

Ez is érdekelheti:  Csúnyán lebukott a Politico a NatCon ügyében

„A konferencia rendkívül békés. Egyáltalán nincs közrendzavarás. A vendégek, köztük nagyra becsült tudósok és választott vezetők, élvezettel hallgatják a civilizált vitát” – tweetelték válaszul a NatCon szervezői.

Ez is érdekelheti:  Megállíthatatlan a szuverenista erők szövetsége

A patthelyzet a nap nagy részében folytatódott. A Claridge tulajdonosának a Kirrel kötött „kompromisszum ” értelmében a rendőrség engedélyezte a rendezvény folytatását, de megakadályozta, hogy az újonnan érkezők belépjenek a helyszínre – köztük Zemmour és Patricia Chagnon francia EP-képviselőket is.

„Utoljára akkor akartak elhallgattatni minket a rendőrséggel, amikor a kommunisták ’88-ban ránk uszították őket. Akkor sem adtuk fel, és ezúttal sem adjuk fel!” – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök, aki a tervek szerint szerdán szólal fel.

Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) vezetője elítélte a rendőrségi blokádot. Azt írta, „a szólásszabadság gyűlöletes elnyomása zajlik Brüsszelben”.

„Ha a brüsszeli globalisták annyi energiát fektetnének a határaink védelmébe, mint amennyit a konzervatívok elhallgattatására fordítanak, talán egészségesebb állapotban lenne a kontinensünk” – mondta Suella Braverman volt brit belügyminiszter, akinek sikerült felszólalnia a rendezvényen.

Alexander De Croo belga miniszterelnök is megszólalt, aki „elfogadhatatlannak” nevezte a rendőri fellépést.

„Az önkormányzati autonómia demokráciánk egyik sarokköve, de soha nem írhatja felül a belga alkotmányt, amely 1830 óta garantálja a szólás és a békés gyülekezés szabadságát. A politikai gyűlések betiltása alkotmányellenes. Pontosan” – mondta.

Ez is érdekelheti:  Döntött a bíróság: hiába csapott le a brüsszeli karhatalom, szerdán Orbán Viktor és Mateusz Morawieczki is felszólal

A NatCon fő szervezője az Edmund Burke Alapítvány, amelynek vezetője Yoram Hazony izraeli-amerikai filozófus. A rendezvény a júniusi európai parlamenti választások előtt került megrendezésre, mivel a közvélemény-kutatások szerint a „nacionalista” pártok támogatottsága növekszik az EPP és a szociáldemokrata pártokéval szemben.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük