KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A politikai Európának nincs köze a több évszázados tapasztalataink által alátámasztott fogalmi rendszereinkhez – Lengyelországot támadták az EP-ben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az EU Parlamentjének mai vitájában az egyetlen téma a lengyelség keresztre feszítése volt.

A lengyel miniszterelnök mintegy háromnegyed órás beszédére reagáltak a parlament részletes vitájában a képviselők egy-két perces felszólalásban, ahol a központi politikai vita a lengyel alkotmánybíróság döntéséről szólt, amiben a képviselők többsége egyértelműen támadta a jogállamisággal kapcsolatos lengyel alkotmánybírósági döntést.

Természetesen nem bele menve a részletekbe, lelkem mélyén elgondolkodtam a lengyel történelem, kultúra, szokások és a nyelv ismerőjeként, hogy túl a Visegrádi Négyeken, ugyan mi  keresnivalónk van nekünk magyaroknak együtt a lengyelekkel, mindkettőnk esetében belső és külső ellenségeinkkel gyötörve ebben a politikai közösségben?

A politikai Európának nincs köze a több évszázados tapasztalataink által alátámasztott fogalmi rendszereinkhez, mély, a keresztény kultúra által alátámasztott erkölcseinkhez és államépítési modelljeinkhez, kultúránkhoz és jövőképünkhöz.

Összegezve: Morawiecki miniszterelnök telitalálattal fogalmazta meg bevezető beszédében azt a lényegi dilemmát, amit válaszában az unió parlamentje – döntő többségében együttműködve a mi sajátos EP képviselőinkkel, hasonlóan a lengyel belső ellenséggel – képtelen volt felfogni és megérteni.

A jövendő magyar nemzetstratégiának – okulva a szomorú, lengyelek elleni példából -, fel kell vennie programjába a mai vitából levonható tanulságokat, egyértelműen felkészülve a közeljövőben a magyarságunk ellen várható támadásokra.

Ideje új támogató szövetségesek után néznünk szigorú gazdasági érdekalapokon. Ezért is támogatandók kormányunk ezirányú érzékelhető lépései, nemzeti függetlenségünk és szuverenitásunk erősítésére, végső soron nemzetegyesítésünk célkitűzésének alátámasztására.

Reiner Péter

A Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök felszólalása és a teljes vita itt megtekinthető:

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Stoffán György: Mi lesz, ha nem?

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük