KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A németek nem akarják elhinni, mi történik Magyarországon – keresik az okokat

A FAZ elemzése szerint a magyar gazdaságnak szenvednie kellene az uniós források visszatartása miatt, ám valójában csökkent az ország függősége, a piaci szereplők pedig megszokták és beárazták a konfliktust.

A magyar gazdaság „szenved a jobboldali populista kormány” állami beavatkozása és az uniós források visszatartása miatt, ennek ellenére a részvénypiaca régiós összehasonlításban jobban fejlődik – írja a FAZ, amely rámutat, az orosz-ukrán háború kezdete óta a BUX index 47 százalékkal emelkedett, ami jelentősen meghaladja a régió más tőzsdei értékeit.

A szerző úgy véli, a jogállamisági eljárásnak valójában súlyos következményekkel kellene járnia, hiszen mintegy 15 milliárd euróról van szó. Ez arra enged következtetni, hogy a piaci szereplők megszokták és beárazták Magyarország és az Európai Unió konfliktusát.

A lapnak nyilatkozó vezető elemző megjegyezte, a vártnál sokkal gyorsabban javult a külkereskedelmi mérleg és a folyó fizetési mérleg egyenlege is, így jelentősen csökkent az uniós finanszírozástól való közvetlen függőség.

„Bár háború dúl a szomszédban, az uniós versenyképesség pedig hanyatlik, Magyarországot mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején” – szögezte le korábban Varga Mihály pénzügyminiszter.

MandinerKiemelt képen: Olaf Scholz, Németország kancellárja / Forrás: PAP / EPA / Andreas Gora / POOL

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük