KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A NATO-nak nem szabad átlépnie a „vörös vonalat” Ukrajnával kapcsolatban

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A világ már szemtanúja az „utolsó ukránokig tartó háború” eredményeinek – jelentette ki Robert Kalinak szlovák védelmi miniszter.

Robert Kalinak szlovák védelmi miniszter „vörös vonalnak” nevezte a NATO-erők Ukrajnába küldésének ötletét, amelyet nem szabad átlépni. A nyugati politikusok saját céljaikra használják ki „az ukrajnai háborút és a szenvedést” – mondta a Ta3 hírportálnak vasárnap.

Emmanuel Macron francia elnök a múlt héten a médiának nyilatkozva vetette fel, hogy a NATO „nem zárhatja ki” ezt az opciót.

Macron kijelentése egyfajta tagadáshullámot váltott ki a NATO-tagállamok magas rangú tisztviselőinek, köztük az Egyesült Királyság, a Cseh Köztársaság, Finnország és Svédország részéről, akik kijelentették, hogy nincsenek ilyen tervek.

Kezdetben csak két balti állam támogatta az ötletet. Múlt pénteken azonban Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter is Macron mellé állt, amikor azt mondta, hogy Oroszország ukrajnai katonai művelete „aszimmetrikus eszkalációt” igényel a Nyugat részéről. A varsói külügyér szintén „nem tartja elképzelhetetlennek” a NATO ukrajnai jelenlétét.

Kalinak vasárnap arra figyelmeztetett, hogy a szövetség katonáinak Ukrajnába küldése „jelentősen növelné egy globális konfliktus kockázatát”. A miniszter hozzátette, hogy azoknak, akik „komolyan gondolják Ukrajna támogatását”, fel kellene szólítaniuk a „munkaképes ukránokat”, hogy térjenek haza.

Kalinak továbbá arra szólított fel, hogy vessenek véget a Kijev és Moszkva közötti ellenségeskedéseknek kijelentve, hogy erőszakmentes kiútra van szükség.

A világ már tanúja a „háború következményeinek az utolsó ukránig”

– mondta a miniszter, hangsúlyozva, hogy „legfőbb ideje, hogy [a világ] békés megoldásokat keressen”.

„Csak az ellenségeskedések azonnali beszüntetésével lehet megakadályozni a további vérontást és helyreállítani Ukrajna szuverenitását”

– mondta Kalinak.

Hasonlóan vélekedett Peter Pellegrini, a szlovák parlament elnöke is, aki a Magyarországra tett látogatása során. „Nem szabad feladnunk, hogy megpróbáljuk minél hamarabb véget vetni a katonák és civilek mindennapos gyilkolásának” – nyilatkozta újságíróknak, miután találkozott magyar kollégájával, Kövér Lászlóval. Kijelentette azt is, hogy Szlovákia egyetlen katonát sem küld Ukrajnába.

Ez is érdekelheti:  Levédia krónikása: Miért tilos az orosz propaganda?

Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Robert Kalinak szlovák védelmi miniszter © AFP / Tomas Benedikovic

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A NATO-nak nem szabad átlépnie a „vörös vonalat” Ukrajnával kapcsolatban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük