KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A NATO is elutasítja Ferenc pápa béketörekvését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A NATO és vezető hatalma, az Egyesült Államok hétfőn elutasította Ferenc pápa Zelenszkij ukrán elnöknek tett javaslatát, hogy kössön tűzszünetet, és tárgyaljon a békéről Oroszországgal – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

„Ukrajnának fegyverre van szüksége, nem fehér zászlóra” – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár a Reutersnek adott nyilatkozatában.

Ez is érdekelheti:  Stoltenberg: Ukrajnának „függetlennek” kell lennie

Washington szerint is folytatni kell Kijev katonai támogatását, mert a béke csak úgy érhető el, ha az oroszok visszavonják csapataikat Ukrajnából, és helyreáll Ukrajna területi integritása – tudatta az amerikai nemzetbiztonsági tanács egyik szóvivője az ANSA olasz hírügynökséggel.

Zelenszkij ukrán elnök már vasárnap esti TV-beszédében visszautasította Ferenc pápa békekezdeményezését. Külügyminisztere, Dmitro Kuleba közölte, hogy Ukrajna nem cseréli fehér zászlóra nemzeti lobogóját.

A Békekör tudósítója megjegyezte: Ferenc pápa, Zelenszkijjel folytatott szombati magánkihallgatásán azért ajánlotta a fehér zászló felemelését az ukrán elnök figyelmébe, hogy véget vessenek a vérontásnak, és tárgyalással állítsák helyre a békét. Vatikáni megbeszélése után egy nappal Zelenszkij megtagadta mind a fegyvernyugvást, mind a tárgyalást Oroszországgal.

Simó Endre, a Magyar Békekör elnöke egyetértő támogatásáról biztosította Ferenc pápa magas erkölcsiségről tanúskodó békekezdeményezését, kiállását a legfőbb érték, az emberélet védelmében. Simó megdöbbenését fejezte ki amiatt, hogy Ukrajna első embere semmibe vette a római katolikus világegyház vezetőjének intelmét, hogy tanúsítson bátorságot, és hagyja abba az értelmetlen harcot egy olyan ellenféllel szemben, akit nem tud legyőzni.

A Békekör elnöke tudósítónknak jelezte, hogy a Fórum a Békéért mozgalom Petőfi szobornál március 14-én tartandó békemegmozdulásán példa értékű kezdeményezésként fog szólni Ferenc pápa békekezdeményezéséről.

Ez is érdekelheti:  Zelenszkij elutasította Ferenc pápa fehérzászló-ajánlatát

Brüsszel, Washington, 2024. március 12. kedd (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Ferenc pápa és Zelenszkij

 

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A NATO is elutasítja Ferenc pápa béketörekvését

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük