KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A magyar nemzet elleni provokáció a bukaresti ítélőtábla határozata

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Tizenöt év után, Gyergyóremetén a bukaresti ítélőtábla határozata nyomán kötelezték a gyergyóremeteieket, hogy távolítsák el a remetei, a magyar és székely zászlókat a községháza épülete elől, melyek már 15 éve, senkit nem bántva lengedeztek a szélben. Ezek a tények.

Elfogadhatatlan a román hatóságok döntése a jelképek eltávolítását illetően. Teszi ezt az a román kormányzat úgy, hogy ezzel megsérti az európai kisebbségekre vonatkozó általános jogokat. Persze ezt Romániának lehet, hiszen Erdély megszállása óta gyakorlatilag semmilyen ígéretét a román be nem tartotta, melyet a gyalázatos és teljesen törvénytelen gyulafehérvári határozatában 1918. december 1-én meghozott.

Megdöbbenve nézzük azokat a képeket, melyeket a Székelyotthon Tv készített a történtekről. Látva a képsorokat az fogalmazódik meg bennünk, hogy bár üldözik és ezzel a döntéssel is méltóságában meggyalázni akarják saját szülőföldükön a székely embereket, mégis ők emelt fővel, tisztességgel viselik az újabb rájuk mért gyalázatot.

Hangsúlyoznunk kell, hogy így az egyetemes történelem során mindig azok a megszálló hatalmak viselkedte, melyek tudták bűnüket és rablott prédájukat féltve minden ezközt megragadtak azért, hogy biztosítsák uralmukat a meghódítottak fölött.

Gyalázatosnak tartjuk tehát azt a határozatot, mely újra belerúgott székely testvéreinkbe, és mi csonkaországi magyarok mélyen elítéjük azt a politikát, melyet a román kormányok képviselnek immáron 100 esztendeje az erdélyi magyarsággal és székelységgel szemben.

A Nagydobronyi Református Egyházközség üzenete a gyergyóremeteieknek:

https://www.facebook.com/refnagydobrony/videos/454402005692422/

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Autonómiaellenes válasz a román kormánytól

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük