KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A leggazdagabb ukrán ígéretet tett Ukrajna újjáépítésére

Rinat Akhmetov milliárdos, akit Ukrajna leggazdagabb embereként tartanak számon, egy a Reutersnek adott szombaton megjelent interjújában azt mondta, hogy tevékeny részt vesz az orosz hadművelet során az országban okozott károk helyreállítására.

„ Újjáépítjük az egész Ukrajnát… egy szabad, európai, demokratikus és sikeres Ukrajnát ”

– jelentette ki Ahmetov.

Ahmetovot „Donbass tulajdonosaként” ismerik, hiszen a régióban hihetetlen tulajdonnal rendelkezik. A milliárdos azt ígérte, hogy az újjáépítést Mariupollal kezdik.

Ahmetovnak a városban is jelentős tulajdonai vannak. Az övé például a Metinvest-csoport két nagy acélgyára az Azovstal és az Iljics Vas- és Acélgyár is. A cég a hét elején arról számolt be, hogy Ukrajna kohászati ​​ kapacitásainak akár 40%-át is elveszíthette Oroszország katonai hadműveletének megkezdése óta.

Rinat Akhmetov a Forbes becslései szerint Ukrajna leggazdagabb állampolgára. Vagyona jelenleg körülbelül 7,6 milliárd dollár. Február 23-án, egy nappal az orosz invázió kezdete előtt bejelentette, hogy 1 milliárd ukrán hrivna (33,7 millió dollár) adót fizetett be az ország költségvetésébe a határidő előtt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük