KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A leggazdagabb ukrán ígéretet tett Ukrajna újjáépítésére

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Rinat Akhmetov milliárdos, akit Ukrajna leggazdagabb embereként tartanak számon, egy a Reutersnek adott szombaton megjelent interjújában azt mondta, hogy tevékeny részt vesz az orosz hadművelet során az országban okozott károk helyreállítására.

„ Újjáépítjük az egész Ukrajnát… egy szabad, európai, demokratikus és sikeres Ukrajnát ”

– jelentette ki Ahmetov.

Ahmetovot „Donbass tulajdonosaként” ismerik, hiszen a régióban hihetetlen tulajdonnal rendelkezik. A milliárdos azt ígérte, hogy az újjáépítést Mariupollal kezdik.

Ahmetovnak a városban is jelentős tulajdonai vannak. Az övé például a Metinvest-csoport két nagy acélgyára az Azovstal és az Iljics Vas- és Acélgyár is. A cég a hét elején arról számolt be, hogy Ukrajna kohászati ​​ kapacitásainak akár 40%-át is elveszíthette Oroszország katonai hadműveletének megkezdése óta.

Rinat Akhmetov a Forbes becslései szerint Ukrajna leggazdagabb állampolgára. Vagyona jelenleg körülbelül 7,6 milliárd dollár. Február 23-án, egy nappal az orosz invázió kezdete előtt bejelentette, hogy 1 milliárd ukrán hrivna (33,7 millió dollár) adót fizetett be az ország költségvetésébe a határidő előtt.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban az üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: