KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A HÍR: A magyar kormány felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatokat Věra Jourovával

 

Věra Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a minap felháborítóan nyilatkozott hazánkról egy, a Der Spiegelnek adott interjúban. Nem csupán hazugságokat hordott össze a magyarországi médiahelyzetről, de sértő módon nyilatkozott a magyar emberekről, a kormányfőről és a társadalmi helyzetről is. Eddig a hír.

Fotó: EPA/FRANCOIS LENOIR / POOL

Azt már megszokhattuk, hogy hazánkat illiberális demokráciának nevezik a szélsőséges liberálisok, de beteg demokráciának nevezni az országot, a magyarságról pedig azt állítani, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy önálló politikai döntést hozzanak, ez finoman szólva is gonoszság, sőt ezen túlmegyek, mert nyílt támadás egy egész ország és nemzet ellen.

Úgy tűnik, mára a szélliberális politikusok – mivel folyamatos és jelentős nemzeti ellenállásba ütköznek -, türelmüket vesztve egyre szélsőségesebb kijelentésekre képesek ragadtatni magukat. Akik Magyarországon a kádárista érában éltek és viselték annak a rendszernek a nyomását, nagyon is jól ismerik ezt a fajta mentalitást. Európa nyugati fele márpedig abba az irányba tart, ami nekünk korábban a kádárizmust és a szigorú egypárti véleménydiktatúrát is jelentette. És itt ne feledkezzünk meg egy nagyon fontos történelmi és politikai tényről. Nevesül, a kádár rendszer hatalmasai véren átgázolva és kötélen csimpaszkodva jutottak hatalomhoz, idegen érdekeket szolgálva, annak segédletével. Ne legyenek kétségeink, ha Magyarországon egy ilyen szélliberális rendszer kerül hatalomra és ennek a hatalomnak az Európai Unió törvényhozói teljes támogatást nyújtanak, akkor az a hatalom minden eszközzel azon lesz, hogy az ellene legcsekélyebben megnyilvánulókat is, bármilyen eszközzel eltüntesse a közéletből, majd a következő lépésben sorra kerülnek mindazok, akik közéleti szerepvállalás nélkül, csupán egyéni véleménynyilvánításuknak adnak hangot. Igen, itt az átlagemberre, a hétköznapok „melósára” gondolok.

Nos, Věra Jourová a hazánkban ténykedő és nemzetünk ellen folyamatosan acsarkodó, gyűlölködő, Magyarországot minden áron újra politikai, gazdasági és ideológiai függőségbe taszítani akaró erőknek üzent ebben az interjúban. A magyarországi nemzetellenes erők pedig most örülnek és dörzsölik a tenyerüket – bizonyára. Mindenesetre Gyurcsány megerősítést kapott ahhoz, hogy újra és újra megtehesse szélsőséges kirohanásait parlamenti felszólalásaiban és közösségi hálós megnyilvánulásaiban, amelyek persze annyira, de annyira demokratikusak – mint tudjuk.

Ez is érdekelheti:  Bayer: Mi a rossebért támadt volna meg Moszkva egy kijevi gyerekkórházat?

Nem maradt el nagyon helyesen a politikai válasz a kormányfő részéről, aki levélben tájékoztatta Ursula von der Leyent a magyar álláspontról és arról hogy az Európai Bizottság alelnökével felfüggeszti a kétoldalú politikai kapcsolatot.

Kép forrása: Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldala

A miniszterelnök levelében többek között ezt írta:

A biztos asszony kijelentései összeegyeztethetetlenek a bizottságban elfoglalt pozíciójával, ezért tisztségéből való távozása elengedhetetlenül szükséges.

Az eset kapcsán Varga Judit igazságügyi miniszter is lemondásra szólította fel Věra Jourovát.

Ne legyenek kétségeink, nem fog lemondani ez a nő. Egy kérdést azonban tegyünk fel magunknak. Valóban ennyire félretájékozott Věra Jourová? Nem, nem az. Gonosz. Egy olyan hatalom megvásárolt képviselője, amelynek célja a nemzetállamok megsemmisítése és egy összeurópai nemzettelen katyvasz megteremtése. Ezen mesterkednek.

Közben pedig az Európai Unió egyre inkább közelít már nem csupán az ideológiai, hanem a földrajzi szakadáshoz is.

 

Szépe Áron

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük