KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A finnek nem kérnek a NATO-ból – közvéleménykutatási adatok a magyar Országgyűlés figyelmébe

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A finnek többsége elutasítja az ország NATO-csatlakozását – tűnik ki abból a társadalmi felmérésből, melyet a napokban hoztak nyilvánosságra Helsinkiben.

A közvéleménykutatás eredményéről hétfőn tájékoztatták Magyarország helsinki nagykövetét, arra kérve, hogy mielőbb juttassa el azt a magyar kormányhoz és Országgyűléshez, mely a jövő héten készül szavazni a finn és a svéd csatlakozásról – hívja fel a figyelmet a Magyar Békekör.

A társadalmi felmérés készítői két kérdést tettek fel: Egyetért-e ön azzal, hogy Finnország felvételét kérje a NATO-ba? Egyetért-e ön azzal, hogy Finnország vonja vissza felvételi kérelmét és maradjon semleges?

Az első kérdésre 9055-en, a válaszolók 65 százaléka nemmel felelt, a másodikra pedig 895-en, a választ adók 89 százaléka igent mondott.

A szavazási eredmények az alábbi linkeken tekinthetőek meg:

 https://strawpoll.com/polls/QrgeVrKprZp/results
https://strawpoll.com/polls/QrgeVrKprZp/results

Egy finn állampolgár a következő levelet írta a helsinki magyar nagykövetnek:

Tisztelt Nagykövet Úr!  

A parlamentben Finnország úgy döntött, hogy a finn alkotmánnyal ellentétben törvénytelenül jelentkezik a NATO-ba.  és a párizsi békeszerződés ellen.  A finn népet sem kérdezték meg semmiről.  Az EU-csatlakozással kapcsolatban már megsértették az alkotmányt.  A legudvariasabban arra kérném, hogy a magyar döntéshozók felé továbbítsák reményünket, hogy Finnország NATO-tagsági kérelmét el kell utasítani, csökkentve ezzel a háborús veszélyt Európában és a világban.

Köszönöm

Makku Elva finn állampolgár,

Dear Ambassador, 

 In parliament, Finland has decided to illegally apply to NATO, contrary to the Finnish constitution.  and against the Paris Peace Agreement.  Nor has the Finnish people been asked anything.  The Constitution has already been violated in relation to joining the EU.  I would most politely ask to convey our hope to the Hungarian decision-makers that Finland’s NATO membership application should be rejected, thus reducing the threat of war in Europe and the world.

Ez is érdekelheti:  Az USA más országoknak szánt légvédelmi rakétákat ad Ukrajnának

Thank you

Finnish citizen, Makku Elva

Magyar Békekör

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “A finnek nem kérnek a NATO-ból – közvéleménykutatási adatok a magyar Országgyűlés figyelmébe

  1. Magyarán szartak mindkét nép véleményére, akaratára.
    Hihetetlen..ja nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük