KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

A Donbassz ukránok által megszállt körzeteiben megindult a palagáz környezetpusztító kitermelése

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Egy ideje Donyeckben is kezdték észlelni, hogy romlott a vízcsapból folyó víz minősége. Az észrevételeket akkor még donyecki részről is igyekeztek cáfolni.

Mára azonban egyértelművé vált az ok. SZLAVJANSZK (az ukrán ostromnak annak idején 85 napig hősiesen ellenálló, ám az Oroszországtól remélt segítség elmaradása miatt ukrán kézre került hős város) TÉRSÉGÉBEN MEGINDULT A PALAGÁZ KITERMELÉSE.

A Donbassz alatt nagy palagáz mezőket sejtenek. Erre felfigyelt az Egyesült Államok is. Amikor egy időben igyekeztek elérni, hogy a kelet-európai országok mondják fel az Oroszországgal érvényben lévő földgáz-szállítási szerződéseket, az így kieső orosz földgázt pótolandók között a Donbasszban kitermelendő palagázzal is számoltak.

Még 2012-ben, az azóta elűzött Viktor Janukovics elnök koncessziót adott ukrán cégeknek – közöttük annak a „Burisma” cégnek is, amelynek igazgatótanácsában ott ül a holnapután hivatalba lépő Joe Biden elnök fia is. A palagáz kitermelésének környezetpusztító hatása miatt akkor széleskörű lakossági tiltakozás kezdődött.

Új lehetőséget kínált a tőkés cégeknek, hogy a puccsista rezsim 2014. április 7-én katonai büntető hadjáratot hirdetett a puccs ellen tiltakozó, szuverenitásukat kikiáltó Donbassz két népköztársasága ellen. Ha minden terveik szerint alakul, a vérbe fojtott tiltakozások nyomán, többek között, a lakosság a beindítandó palagáz-kitermelés ellen sem mert volna tiltakozni. (Ahogy a hetedik éve náci rémuralomtól sújtott Szlavjanszkban nem is voltak most tiltakozások a kezdődő környezetpusztítás ellen. Kíváncsian várnánk most korunk nagy környezetvédőjének, Greta Thunberg kisasszonynak a tiltakozó akcióit.) A Donbassz ellen meghirdetett büntetőhadjárat azzal is kecsegtetett, hogy a harcok elől elmenekülő lakossággal szemben már nem kell majd kisajátítási pereket indítani. A harcok során romba dőlő házakkal pedig sokat meg lehet majd takarítani a bontási költségekből.

A junta azonban habozott. Alkotmányellenesen, hadsereget bevetni saját állampolgárokkal szemben…? A meghirdetett ATO („Terrorellenes Művelet”) így húzódott. Előbb a CIA vezérigazgatója termett Kijevben – álnéven, hamis papírokkal. Majd hogy ő nem járt eredménnyel,  a késlekedést megunva, MAGA BIDEN AMERIKAI ALELNÖK JÁRT KIJEVBEN, KIADNI A PARANCSOT A TÁMADÁSRA.

Ez is érdekelheti:  Oroszország szerint a NATO belépett a háborúba

Joe („Álmos”) Biden alelnök így tehát nemcsak geopolitikailag érdekelt A DONBASSZ TÉRDRE KÉNYSZERÍTÉSÉBEN. AMERIKA MOSTANTÓL ELNÖKE ANYAGILAG IS ÉRDEKELT ebben.

Szlavjanszk térségében a palagáz 26 km (!!!) mélységről kell felhozni. A technológia lényege, nagyjából: egy robbanó elegyet kell lejuttatni a mélybe, amely szétveti a palagázt beburkoló földkérget. Az így kiszabaduló palagáz pedig a felszínre tör.

Csak éppen kiszabadulnak a robbanó elegy mérgező komponensei. Esetünkben ammónia szabadult el. Ami (okozva a lakosság panaszait) rossz szagúvá és rossz ízűvé tette az ivóvizet. Aki pedig ebben a vízben megfürdik, utána viszketést kap.

Mint a cikk címében is áll: A SZLAVJANSZKNÁL MEGINDULT PALAGÁZ-KITERMELÉS ELRONTOTTA A DONBASSZ IVÓVIZÉT.

Pedig a kitermelés csak tegnap indult be…

Csikós Sándor

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:

Carjov elmondta: miért nem csatlakozhatott a Donbassz 2014-ben Oroszországhoz

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük