KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

500 amerikai állampolgárt, köztük Barack Obama volt elnököt is kitiltották Oroszországból

Oroszország bejelentette, hogy válaszként a Washington által ellene bevezetett szankciókra megtiltja 500 amerikai – köztük Barack Obama volt elnök – Oroszországba történő belépését.

„Ez válasz a Biden-adminisztráció által rendszeresen elrendelt oroszellenes szankciókra (…) – közölte az orosz külügyminisztérium, hozzátéve, hogy Barack Obama is szerepel a listán.

Oroszország bejelentésére akkor került sor, amikor az Egyesült Államok a pénzügyminisztérium és a külügyminisztérium szerint „több mint 300” személyt, vállalatot, hajót és repülőgépet tett feketelistára Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában.

„Washingtonnak már régen tudnia kellene, hogy semmilyen Oroszország elleni ellenséges lépés nem marad válasz nélkül”

– közölte az orosz külügyminisztérium.

A kitiltott személyek között van több amerikai televíziós csatorna műsorvezetője vagy házigazdája is, köztük Stephen Colbert, Jimmy Kimmel és Seth Meyers, de Erin Burnett (CNN), Rachel Maddow és Joe Scarborough (MSNBC) is.

Oroszország bejelentette, hogy feketelistára teszi az amerikai kongresszus tagjait, a „russzofób nézetek és hamis információk terjesztésében részt vevő” kutatóintézeteket, valamint az „Ukrajnának fegyvereket szállító” cégek vezetőit. Oroszország ugyanakkor közölte, hogy ismét megtiltja a márciusban letartóztatott Evan Gerskovics amerikai újságíró konzuli látogatását, miután Washington áprilisban megtagadta a vízumkiadást néhány orosz újságíró részére.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)Kiemelt képen: Barack Obama 2022 novemberében / © Patrick T. FALLON Forrás: AFP

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük