A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

25-szörösére emelkedett az Indiába irányuló orosz olajexport mértéke

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

India február óta 34 millió hordó olcsó orosz olajhoz jutott, ami éves összevetésben több mint tízszerese az Oroszországból származó teljes importnak- jelentette hétfőn a Reuters a Refinitiv Eikon adataira hivatkozva.

A jelentés szerint ebben a hónapban több mint 24 millió hordó orosz kőolajat szállítottak, szemben az áprilisi 7,2 millió hordóval és a márciusi mintegy hárommillió hordóval. Az adatok szerint a dél-ázsiai ország júniusban körülbelül 28 millió hordónyi olajhoz fog hozzájutni.

Tavaly az Indiába irányuló orosz kőolajexport átlagosan havi 960 000 hordó volt, ami nagyjából 25-ször kevesebb, mint amennyit ebben a hónapban kapott az ország.

A Moszkvával szembeni nyugati szankciók lehetőséget teremtettek az indiai finomítók számára, hogy növeljék az orosz olaj (főleg az uráli kőolaj) kedvezményes áron történő vásárlását, mivel egyes európai vásárlók bojkottálják orosz kőolaj vásárlását.

Indiát a Nyugat folyamatos kritikával illeti, mivel állandó vásárlója az orosz olajnak. Újdelhi azonban visszautasította a kritikákat, és azt hangsúlyozta, hogy hogy az Oroszországból származó kőolajmennyiség az ország általános szükségleteinek csupán  töredékét teszik ki, de India továbbra is igényt tart az „olcsó” orosz olajra.

Sajtóértesülések szerint India  a világ harmadik legnagyobb olajimportőre és hordónként 70 dollár alatti áron jut hozzá az orosz kőolajhoz.

Kiemelt kép: illusztráció / russiadaily.news 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: