KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2014-óta a legsúlyosabb ukrán csapás érte Donyecket, többen meghaltak (videók)

Az ukrán fegyveres erők csütörtök reggeli donyecki ágyúzása az elmúlt nyolc év legsúlyosabbja volt – közölte az Orosz Hírek Alekszej Kulemzin, a város polgármestere a Telegram-csatornájára hivatkozva.

“Újabb háborús bűnt követtek el ma reggel az ukrán fasiszták. Ma pontosan 07:00-kor a 2014 óta legsúlyosabb csapásnak vetették alá Donyeck központját” – írta.

A polgármester pontosította, hogy ukrán tűz alá került a Bogdan Hmelnickij sugárút és az Universzitecka utca kereszteződésénél lévő tér, a Szkolnij körút, a Naberezsnaja utca és a Vorosilovszkij kerületben lévő Fedett piac területe. Kulemzin szerint találat érte a lakóépületeket – a Vatutyina sugárúton, a Szkolnij körúton, a Mirja sugárúton, az 50 Let USSR utcán, a Sevcsenko körúton, a Teatralnij sugárúton, a kórház és a diákkampusz közelében.

Megrongálódott a 15. számú óvoda, a 2. számú iskola, a Szent Általa-székesegyház, a Donyecki Nemzeti Műszaki Egyetem több épülete és a kórház.

Az áldozatokra vonatkozó információk tisztázása folyamatban van.

Az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjához delegált DNR-képviselet szerint az ukrán csapatok 07:00 órakor 40 rakétát lőttek ki Grad sorozatvetőkből Donyeck Vorosilovszk és Kijevszkij kerületeire.

08:02-kor az ukrán fegyveres erők ismét három darab 155 milliméteres NATO kaliberű lövedékkel lőtték a kijevi kerületet.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

 

Orosz Hírek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük