KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

2014-óta a legsúlyosabb ukrán csapás érte Donyecket, többen meghaltak (videók)

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán fegyveres erők csütörtök reggeli donyecki ágyúzása az elmúlt nyolc év legsúlyosabbja volt – közölte az Orosz Hírek Alekszej Kulemzin, a város polgármestere a Telegram-csatornájára hivatkozva.

“Újabb háborús bűnt követtek el ma reggel az ukrán fasiszták. Ma pontosan 07:00-kor a 2014 óta legsúlyosabb csapásnak vetették alá Donyeck központját” – írta.

A polgármester pontosította, hogy ukrán tűz alá került a Bogdan Hmelnickij sugárút és az Universzitecka utca kereszteződésénél lévő tér, a Szkolnij körút, a Naberezsnaja utca és a Vorosilovszkij kerületben lévő Fedett piac területe. Kulemzin szerint találat érte a lakóépületeket – a Vatutyina sugárúton, a Szkolnij körúton, a Mirja sugárúton, az 50 Let USSR utcán, a Sevcsenko körúton, a Teatralnij sugárúton, a kórház és a diákkampusz közelében.

Megrongálódott a 15. számú óvoda, a 2. számú iskola, a Szent Általa-székesegyház, a Donyecki Nemzeti Műszaki Egyetem több épülete és a kórház.

Az áldozatokra vonatkozó információk tisztázása folyamatban van.

Az ukrán háborús bűncselekményekkel kapcsolatos kérdések közös ellenőrzési és koordinációs központjához delegált DNR-képviselet szerint az ukrán csapatok 07:00 órakor 40 rakétát lőttek ki Grad sorozatvetőkből Donyeck Vorosilovszk és Kijevszkij kerületeire.

08:02-kor az ukrán fegyveres erők ismét három darab 155 milliméteres NATO kaliberű lövedékkel lőtték a kijevi kerületet.

Oroszország február 24. óta katonai különleges műveletet hajt végre Ukrajnában. Vlagyimir Putyin feladatának nevezte, hogy “megvédje azokat az embereket, akiket a kijevi rezsim nyolc éven keresztül bántalmazott, népirtásnak vetett alá”. Az elnök szerint a művelet végső célja a Donbassz felszabadítása és az Oroszország saját biztonságát garantáló feltételek megteremtése.

 

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:  Belga miniszterelnök: Elfogadhatatlan, ami ma történt, a brüsszeli polgármester akciója alkotmányellenes

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük