KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zsoldosok Oroszország ellen – Veszteséglista

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Francia katonai kiképző személyzetet küldenek Ukrajnába az Oroszország ellen folytatott harc sikeres megvívásáért – jelentette a Magyar Békekör tudósítója hétfőn.

Az erről szóló megállapodást Rusztem Umerov ukrán, és Sebastien Lecornu francia védelmi miniszter írta alá.

Az ukrajnai orosz katonai művelet kezdete óta 147 francia zsoldos katona esett el az ukránokkal együtt harcoló 356 közül. Ezt Konsztantyin Gavrilov, a bécsi biztonsági és fegyverzetellenőrzési tárgyalásokon részt vevő orosz delegáció vezetője hozta nyilvánosságra. A Harkov elleni orosz támadások egyik célja a francia zsoldosok kifüstölése volt – értesült tudósítónk.

Gavrilov tudatta még: a legtöbb zsoldos, szám szerint 2960, Lengyelországból érkezett Ukrajnába. Közülük 1497 elesett. Az Észtországból, Litvániából és Lettországból érkezett 510-570 zsoldos 50-60 százaléka halt meg a harcokban.

Az orosz szövetségi biztonsági szolgálat (FSB) igazgatója, Alexander Bortnyikov tájékoztatása szerint a NATO zsoldosokat és terroristákat toborzott a Közel-Keleten, Észak-Afrikában és Afganisztánban, és Ukrajnába küldte őket azzal a feladattal, hogy hatoljanak be orosz területre és kövessenek el merényleteket.

Az orosz nyomozó bizottság közlése szerint Ukrajnában 3100 zsoldos harcol, többségükben amerikai, kanadai, brit és grúz állampolgárok.

A nyugati szövetségesek között nagy vihart kavart Jens Stoltenberg NATO-főtitkár azzal, hogy sürgette, oldják föl a nyugati fegyverek orosz területek elleni bevetésének tilalmát, és engedjék meg az ukránoknak, hogy lőjenek Oroszországra. Matteo Salvini, olasz miniszterelnök-helyettes hétfőn egyenesen arra szólította fel az európai közvéleményt, hogy aki teheti, állítsa meg a NATO főtitkárát.

 

Bécs, Párizs, 2024. május 27. hétfő (MB)

Kiadta: Magyar Békekör

Kiemelt képen: Macron francia elnök a cherbourgi flotta tengerészei között 2024. januárban

Ez is érdekelheti:  A nukleáris fegyverek harckészültségbe helyezéséről tárgyal a NATO

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük