TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az ukrajnai konferencia az illegitim Zelenszkij-rezsim mosdatásáról szól majd

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Christopher C. Black nemzetközi büntetőjogász szerint Zelenszkij sosem volt legitim elnöke Ukrajnának

Moszkva már korábban közölte, hogy a június 15-16-i, a svájci Buergenstockban tartandó csúcstalálkozó, amelyen az ukrajnai konfliktus lezárásának módjairól tárgyalnának, Oroszország részvétele nélkül „teljesen értelmetlen” lesz.

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek „igaza van”, amikor azt állítja, hogy a közelgő svájci ukrajnai „békekonferencia” célja, hogy megpróbálják megerősíteni Volodimir Zelenszkij legitimitását a nyugati közösség előtt – mondta a Szputnyiknak Christopher C. Black nemzetközi büntetőjogász, aki 20 éves tapasztalattal rendelkezik a háborús bűncselekmények, a nemzetközi kapcsolatok területén, és a nemzetközi ügyek szakértője.

„Ez egy propagandagyakorlat, amellyel azt próbálják elfedni, hogy a kijevi rezsim nem legitim. Természetesen a legitimitást nem lehet biztosítani egy illegitim rezsim támogatóinak és a 2014-es államcsíny szervezőinek nyilatkozatai révén” – mutatott rá Fekete.

Hozzá csatlakozott Francis Boyle, az Illinois-i Egyetem jogi karának nemzetközi joggal foglalkozó professzora, aki a Szputnyiknak adott interjújában azt mondta, hogy „mindenki tudja, hogy a svájci konferencia csupán egy vicc és egy szemfényvesztés, amely Zelenszkij békeprogramján alapul”.

„[A] svájci [csúcstalálkozó] csak egy oroszellenes propaganda-fogás lesz, amelynek célja Oroszország további lejáratása a világ szemében. Meglep, hogy a svájci kormány asszisztál ehhez. De persze Svájc tagja a NATO Partnerség a Békéért (PFP) programnak, és már nem is igazán semleges – én már tartottam ott előadást ez ellen, és mondtam a svájciaknak, hogy ki kellene lépniük a NATO/PFP-ből” – jegyezte meg Boyle.

Ami Zelenszkijt illeti, ő „soha nem volt Ukrajna legitim elnöke” – érvelt Black. Szerinte Ukrajna utolsó legitim elnöke Viktor Janukovics volt, „akit a NATO által megrendezett 2014-es államcsínyben buktattak meg”, és aki „soha nem töltötte ki a teljes mandátumát”.

„Amikor tehát a kijevi puccsista rezsim az ezt követő választásokat lebonyolította, azok a világ semmilyen mércéje szerint nem tekinthetők szabadnak és tisztességesnek. Mindegyiket manipulálták, hogy a puccsista rezsim különböző figurák vagy bábok irányításával hatalmon maradjon”

– jegyezte meg az elemző.

Ez is érdekelheti:  SILK: Hogyan reagálnak az ukrán állampolgárok Zelenszkij hatalombitorlására? (18+)

Ezzel kapcsolatban utalt a kelet-ukrajnai népre, amely „két okból sem fogadta el soha a NATO által a 2014-es puccsal beiktatott rezsim legitimitását – ez egy olyan rezsim, amely még mindig ellenségnek tekinti őket, és megtagadta tőlük a demokratikus választás lehetőségét”, valamint „az általuk is választott elnököt [Janukovicsot] megbuktatta”.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője már korábban kijelentette, hogy a svájci konferencián a biztonsági kérdések megvitatása „teljesen értelmetlen” lesz Oroszország részvétele nélkül.

„Valószínűleg csak üres skolasztika lesz, annak a legcsekélyebb esélye nélkül, hogy bármilyen kézzelfogható eredmény születne”

– tette hozzá Peszkov.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy Oroszország nem bízik Bernben, hiszen Svájc támogatja a kijevi ukrán kormányt, hiszen több körben is végrehajtotta az Oroszország elleni uniós szankciókat. „Ilyen körülmények között Svájc már eleve nem lehet semleges házigazda, nemhogy közvetítő” – húzta alá a szóvivő.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Sputnik News értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 2024. május 14-én Kijevbe érkezik az Egyesült Államok külügyminiszterével való találkozóra / Fotó: Sputnik

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük