TÁMADÁS A TURULUNK ELLEN - NYÍLT LEVÉL AZ ÚJ HEGYVIDÉKI POLGÁRMESTERNEK
     

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Külön központot hoztak létre Párizsban, hogy felvegyék a harcot Orbánnal

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A magyar miniszterelnökkel riogatnak, miközben a muszlimok okozzák a legtöbb homofóbiával összefüggő problémát Franciaországban.

Május 22-én a párizsi tanács egyhangúlag elfogadta a fővárosi LMBTQIA+ művészeti központ létrehozására irányuló javaslatát, amelynek célja, hogy „megünnepelhesse” ezeket a művészi megnyilvánulásokat és „mindenki büszke lehessen az alkotásokra” – részletezte Pierre-Yves Bournazel, a párizsi projekt kezdeményezője.

Ennek a művészeti központnak a létrehozása azért kiemelten fontos az alkotóknak, mert meglátásuk szerint az LMBTQIA+ kultúra szerves része Párizs identitásának és történelmének. A helyi választott tisztviselők azonban nem is titkolják, hogy az intézménnyel egy ideológiai harcot is vívnak.

Ilyen projektek megvalósításával hívjuk fel a figyelmet és harcolunk a nacionalizmus és populizmus valamennyi formájával szemben, Melonitól Trumpon át Orbánig, amelyek a haladás és az egyenlő jogok eszméjét rombolják”

– hirdette Pierre-Yves Bournazel.

A Boulevard Voltaire francia lap beszámolója szerint tehát a párizsi LMBTQIA+ művészeti központ hosszú távú célja:

harcolni a hazafias jobboldaliak ellen és démonizálni azokat, akik még mindig ragaszkodnak bizonyos hagyományos értékekhez.

Érdekesség azonban, hogy 2024 első negyedévében 2023 azonos időszakához képest további 15 százalékkal nőtt a homofób cselekmények száma, a trumpistáknak és más „nacionalistáknak” pedig ehhez semmi közük.

A lap rámutat, ahelyett, hogy egy művészeti központ létrehozását javasolnák az LMBTQIA+ közösségnek, a párizsi városháza jobban tenné, ha kinyitná a szemét az országban uralkodó homofóbia eredetét vizsgálva. Egy 2019-es IFOP-tanulmány szerint ugyanis az országukban élő muszlimok 63 százaléka a homoszexualitást „betegségnek” vagy „perverziónak” tekinti.

Mandiner

Ez is érdekelheti:  Orosz külügy: Az USA és az Egyesült Királyság terrorcselekményekre bujtogatja Kijevet

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük