KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij puccstól tart, szökni akar, de az USA nem engedi

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Mihail Alekszandrov, az MGIMO Katonai-politikai Tanulmányok Központjának vezető szakértője a Pravda.Ru-nak adott interjújában értékelte Andrej Klimov orosz szenátor kijelentéseit, miszerint az amerikai hatóságokat aggasztják Vlagyimir Zelenszkij ukrán vezető esetleges a politikai színtérről való „távozása” és az ország elhagyása. A szakember szerint az elnök csak azért marad az országban, mert nincs hova mennie.

„Azt hiszem, ha Zelenszkijnek lehetősége lett volna elmenekülni, már megtette volna. Minél tovább tart a fegyveres összecsapás a Donbászban, minél több háborús bűnt követ el a rezsim, annál bonyolultabbá válik az elnök jövője. Tudja, hogy nem lesz számára kegyelem, közben pedig sorra eltávolítja ellenfeleit maga körül. ”- mondta a szakértő.

Alekszandrov szerint Ukrajnában a belpolitikai helyzet súlyosbodott.

„Zelenszkij belső puccstól tart. Gondjai vannak az ukrán fegyveres erők vezetésével. Úgy tűnik, Zelenszkij megérti, hogy bármelyik pillanatban likvidálhatják úgy, hogy annak elkövetésével majd egy orosz szabotázscsoportot vádolnak.” – összegezte a szakértő.

Andrej Klimov, a Szövetségi Tanács tagja szerint, Washington nem bízik Kijevben, és attól tart, hogy Zelenszkij elhagyja Ukrajnát, de ezt az USA nem engedheti meg.

„Az angolszász titkosszolgálatok nem annyira az elnököt alakító komikust védik az „oroszoktól”, inkább azt akarják elérni, hogy ez a showman ne vonuljon le idő előtt az ukrán politikai színtérről” – hangsúlyozta Klimov.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Botrány: Magyar Pétert biztonsági őrök vezették ki egy rendezvényről

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük