KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij nehéz időszakra figyelmeztette az ukránokat

Zelenszkij a közelgő telet Ukrajna történetének legnehezebbnek időszakának nevezte

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök úgy nyilatkozott, hogy a közelgő tél lesz a legnehezebb a magas gázárak miatt az ország történetében. Szerinte ez a helyzet „nagyon veszélyes és nagyon akut” – írja a RIA Novosztyi.

Zelenszkij megjegyezte, hogy Európában már 3300 dollár fölé emelkedett ezer köbméternyi gáz ára. Megígérte, hogy ilyen körülmények között a hatóságok megpróbálnak mindent megtenni a téli felkészülés érdekében. Dmitrij Razumkov, a Verhovna Rada korábbi elnöke augusztus 23-án azt javasolta Kijevnek, hogy kobozza el az ország területén az Urengoj-Pomary-Uzsgorod vezetéken áthaladó orosz gázt. Korábban, hogy Dmitrij Razumkov már tett olyan kijelentést, miszerint Kijev „jogi kötelessége” az „elkobzást”. Szerinte Ukrajnának kellene eladnia ezt a gázmennyiséget Európában, és a bevételből fegyvereket kell vásárolnia az ukrán hadsereg számára.

 

Kiemelt kép: Sarsenov Daniiar/Keystone Press Agency/Global Look Press

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük