KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij megfenyegette az amerikaiakat, akik nem támogatják

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra figyelmeztette az amerikaiakat, hogy továbbra is támogassák Ukrajnát, különben a geopolitikai befolyásukat kockáztatják. Erről az országban végrehajtott orosz katonai művelet évfordulóján tartott sajtótájékoztatóján beszélt. Amennyiben abbahagyja Kijev háborús erőfeszítéseinek finanszírozását, az Egyesült Államok „elveszíti azt a vezető pozíciót, amelyet a világban élvez” – jelentette ki pénteken az ukrán vezető.

„Ha nem változtatnak a véleményükön… elveszítik a NATO-t, elveszítik az Egyesült Államok befolyását, elveszítik azt a vezető pozíciót, amelyet a világban élveznek” – jelentette ki Zelenszkij, miután beszédében 2023-at a „legyőzhetetlenség évének” nyilvánította, és megfogadta, hogy egyesíti a világot Oroszország ellen.

A figyelmeztetés válasz volt arra a riporteri kérdésre, hogy mit mondana Zelenszkij annak az „egyre növekvő számú amerikainak”, akik szerint országuk túl sok pénzt és támogatást ad Ukrajnának. Az elnök mindenképpen köszönetet mondott amerikai támogatóinak – és utalt arra, hogy ebbe a csoportba nemcsak a kongresszus és Joe Biden elnök, hanem „a tévécsatornák” és „az újságírók” is beletartoznak -, mielőtt megfenyegette azokat, akik azt a „veszélyes” véleményt vallják, hogy az Egyesült Államoknak „le kellene mondania” Kijevről.

Az Egyesült Államok soha nem fog lemondani egy NATO-tagállamról” – jelentette ki Zelenszkij, ragaszkodva ahhoz, hogy ha Ukrajna a Washington lankadó támogatása miatt elbukik, akkor Oroszország „belép a balti államokba, a NATO-tagállamokba, és akkor az Egyesült Államoknak pontosan úgy kell majd a fiaikat és lányaikat háborúba küldenie, ahogy mi küldjük a [sic] fiaiknat és lányainkat”.

Meg fognak halni” – hangsúlyozta az ukrán elnök.

A színészből lett politikus hozzátette, hogy az Ukrajnába irányuló dolláráramlás megszakítása azt is eredményezné, hogy az USA „elveszítené egy 40 millió lakosú több millió gyermekkel rendelkező ország támogatását. Vajon az amerikai gyerekek különböznek a mieinktől?” – tette fel a kérdést.

A Republikánus Párt a tavalyi félidős választásokon részben azzal az ígérettel szerezte vissza az irányítást a képviselőházban, hogy a Biden-kormányzat Kijevnek nyújtott üres csekkjének korlátozását ígérte. Bár a kongresszus még nem fogadott el semmilyen törvényt a konfliktusra fordított kiadások visszafogására, Marjorie Taylor Greene képviselő (R-Georgia) a hét elején megígérte, hogy törvényjavaslatot nyújt be az ukrajnai segélyprogram ellenőrzésének kikényszerítésére, a képviselőház felügyeleti bizottsága pedig követelte, hogy a kormány adjon át olyan dokumentumokat, amelyek bizonyítják, hogy az Ukrajnának küldött katonai és gazdasági segélyek nem vesznek el „pazarlás, csalás és visszaélés” miatt.

Az Egyesült Államok eddig 113 milliárd dollárt ígért Ukrajna háborús erőfeszítéseire, és megfogadta, hogy továbbra is pénzt önt a konfliktusba, „ameddig csak szükséges”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: