KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij kiakadt, miután kiszivárogtatták az ukrán háborús taktikát – Kövesse velünk az orosz–ukrán háború legfontosabb eseményeit!

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna elnöke arra szólította fel a tisztviselőket, hogy ne beszéljenek nyíltan a háborús taktikáról, miközben vizsgálat indult a kiszivárogtatások miatt.

Kedden a New York Times és a Washington Post is meg nem nevezett tisztviselőkre hivatkozva állították azt, hogy az ukrán erők voltak felelősek a krími orosz légitámaszpont romba döntéséért, amivel komoly károkat okoztak az oroszoknak. A kijevi kormány viszont nem volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy valóban ők állnak-e a robbanások mögött.

Zelenszkij szerint minél kevesebb részletet árulnak el a védelmi terveikről, annál jobban végre tudják hajtani azokat. Szerinte felelőtlenség másképp tenni, mert a hangzatos szalagcímek csak ártanak

„Ha győzelmet akarnak Ukrajna számára, az egy másik dolog, és tisztában kell lenniük a felelősségükkel, minden egyes kimondott szóért, amit államunk védelmi vagy ellentámadási tervéről mondanak.” 

Arra is fény derült, hogy az ukrán kormány vizsgálatot indított az egyik olyan ügyben, aminek a részeként tisztviselők újságoknak beszéltek. Ezt a vizsgálatot a biztonsági szolgálatok folytatják le, mert egy ilyen szivárogtatás nagyon sokba is kerülhet, hiszen az információkat felhasználják ellenük.

Zelenszkij nem szívbajos, korábban a biztonsági szolgálat éléről váltotta le egy régi barátját, akárcsak a legfőbb ügyészt, aki szintén a szövetségese volt. Arra hivatkozott, hogy nem sikerült kiszűrniük az orosz kémeket – írja a CNA.

Pesti Srácok

Ez is érdekelheti:  Márki-Zay Pétert uszításért feljelentették, amiért kormánytagok felakasztásáról beszélt

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük