KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkij az őt kritizálóknak: „Menjenek a frontvonalba!”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felszólította az őt bírálókat, hogy a kormányát érintő „kritikák” helyett inkább „menjenek a frontvonalba”, és azt mondta: politikai ellenfeleinek minden mással szemben az Oroszországgal való konfliktust kellene előtérbe helyezniük.

A Fox News műsorvezetőjének, Bret Baier-nek kedden adott interjújában Zelenszkijt arra kérték, hogy válaszoljon azokra a vádakra, amelyek szerint a hatalom megszilárdítására törekszik. A műsorvezető azokra a jelentésekre hivatkozott, amelyek szerint Zelenszkij kormánya betiltotta a vele kritikus hírügynökségeket, vallási vezetőket tartóztatott le, és Ukrajnát „tekintélyelvű állammá” alakította át.

Az elnök visszautasította ezeket a vádakat, és egyenesen a kritikusaihoz fordult. „Azt mondom az ilyen gondolkodású embereknek, hogy gondoljon a háborúra, gondoljanak arra, hogyan védjük meg a népünket. Ne utazgassanak nap mint nap szerte a világban, menjenek inkább a frontvonalba” – mondta.

„És ne sírjatok, mert ti vezetők vagytok. Ezért vagyunk, és ezért maradtunk a helyünkön, mert az emberek többsége, az emberek nem siránkozik”.

Baier utalt Kijev polgármesterének, Vitalij Klitschkónak a közelmúltban tett kijelentéseire, aki szerint a kormányzati fellépés egyre inkább központosított, és „egy ember szeszélyétől függ”, utalva Zelenszkijre. A Fox szakértője megemlítette Pavel metropolita, a Kijev-Pechersk Lavra kolostor ortodox apátjának esetét is, akit az év elején házi őrizetbe helyeztek, mert állítólag támogatta Oroszország katonai akcióját. Pavel metropolita az ellene felhozott vádakat visszautasította.

A kijevi kormány keményen lépett fel az ukrán ortodox egyházzal szemben a Moszkvához fűződő történelmi kapcsolatai miatt, bár az egyház ragaszkodik az Ukrajnához való hűségéhez.

Zelenszkij a Fox-szal való találkozására a héten tett amerikai útja során került sor, amelyet arra használt fel, hogy nagyobb katonai támogatásért folyamodjon a több tucat korábbi, jóval több mint 100 milliárd dollár értékű segélycsomag után.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kiemelt képen: Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnök a Fox News televízióban Washingtonban, 2023. december 12-én. © AFP / Getty Images / Paul Morigi

Ez is érdekelheti:  2 millió (guruló) dollárnyi "mikroadománnyal" lehetett beugrani Korányiék adományozóinak "panteonjába"

Ajánlott cikkek:

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

2 thoughts on “Zelenszkij az őt kritizálóknak: „Menjenek a frontvonalba!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük