A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zelenszkijék házi őrizetbe vették a kijevi kolostor apátját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az ukrán hatóságok szombat reggel házi őrizetbe vették Pavel metropolitát, a kijevi Pecserszkaja Lavra ortodox kolostor apátját. Pavel metropolita ellenállt a szerzetesek kilakoltatásának, és a kolostor államosításának – jelentette a Magyar Békekör tudósítója.

Pavelt az ukrán biztonsági szolgálat (SBU) helyezte házi őrizetbe azzal a váddal, hogy „békétlenséget szít” és „az oroszoknak dolgozik”.

Ukrajnában nemzetbiztonsági kérdéssé vált a hit azóta, amióta Zelenszkijék lényegében felforgató kémközponttá nyilvánították a Pecserszkaja Lavrát, melynek lakói hűek maradtak anyaszentegyházukhoz, a moszkvai ortodox patriarchátushoz. Zelenszkij az ukrán nemzetbiztonsági tanács felhatalmazása alapján elrendelte a kolostor kétszáz szerzetesének kilakoltatását, és a Lavra múzeummá alakítását.

A szerzetesek közölték, hogy a végsőkig kitartanak kilakoltatásuk ellen, a hívők védelmükbe vették őket, több ezren vontak láncot a Lavra körül, testükkel védve a szerzeteseket.

Mivel Pavel metropolita maga is a kolostorban lakik, házi őrizetbe vétele jogilag azt jelenti, hogy egy állami tulajdonba vett objektumban tartják fogva.

Kijev, 2023. április 1. szombat (MB)

Magyar Békekör

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: