KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zeit: Orbán megpróbálja megváltoztatni az unió Ukrajna politikáját

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Orbán Viktor magyar miniszterelnök befolyásolhatja az Ukrajnának nyújtott uniós támogatásokat – véli Ulrich Ladurner, a Zeit című német lap rovatvezetője.

“Orbán nem csak egy játékos. Ő egy olyan ember, aki meg akarja változtatni az EU-t. <…> Orbán, miközben kiváló kapcsolatokat ápol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, úgy véli, hogy az EU Ukrajnával kapcsolatos politikája alapvetően hibás”

– mondta Ladurner.

Az újságíró szerint Orbán abban a helyzetben van, hogy “vétóval fenyegeti” az EU-t az Ukrajnának nyújtott támogatással szemben, annak ellenére, hogy Brüsszel számára a Kijevnek nyújtott támogatás “egzisztenciális szükségszerűséggé” vált.

A szerző úgy véli, hogy a magyar miniszterelnök ehhez az eszközhöz folyamodhat, ha figyelmen kívül hagyják az EU bővítéséről szóló stratégiai vitára vonatkozó felhívásait.

Korábban Orbán Viktor azt mondta, hogy kudarcba fulladt Európa ambiciózus terve Ukrajna számára, amelynek kezdeményezői azt remélték, hogy Kijev finanszírozásával legyőzhetik Oroszországot.

Orosz Hírek

 Kiemelt képen: Orbán Viktor magyar miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik az Európai Tanács brüsszeli épületében, Belgiumban, 2023. október 26-án. / © AP / Virginia Mayo

Ez is érdekelheti:  „A kígyók nem csak kígyózni, vedleni is tudnak”

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

One thought on “Zeit: Orbán megpróbálja megváltoztatni az unió Ukrajna politikáját

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük