KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az Osztrák–Magyar Monarchia visszaállításáról beszélgettek az orosz állami tv-ben

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

A Rosszija 1 állami csatornán egy beszélgetésben hangzott el Vlagyimir Szolovjov, ismert médiaszemélyiség javaslata – számol be a hirado.hu.

„Győzelmünk után

a jövő Európáját hozzuk létre majd.

Azt mondjuk: itt van Ausztria, amely látszólag semleges, Szlovákia, amely kényelmetlenül érzi magát a háborúzó Ukrajna közelében, és úgy látja, jobb, ha nem segíti Kijevet. Itt van a hasonlóképpen gondolkodó Magyarország; aztán ott van a volt Jugoszlávia egész területe, Szerbia, s így tovább” – hangzott el az orosz állami tévében, a Rosszija 1-en.

„Élesszük fel a nagy Ausztria–Magyarországot!”

Vlagyimir Szolovjov, ismert orosz médiaszemélyiség azt javasolta, hogy

Közép-Európában hozzanak létre egy új birodalmat.

Az orosz televízió műsorának Közép-Európával foglalkozó részletét Anton Gerascsenko, az ukrán belügyminiszter tanácsadója tette közzé az X-en, a korábbi Twitteren. A műsorról a Newsweek című lap online oldala számolt be.

„Csináljunk egy semleges területet ebből a Közép-Európából, ami egyébként nagyon jó hely, csináljunk egy osztrák–magyar területet” – vetette föl a műsor egyik vendége az egykori Osztrák–Magyar Monarchiára utalva.

„Már vártam, hogy valaki ezt mondja” – reagált Szolovjov vendége felvetésére. „Élesszük fel a nagy Ausztria–Magyarországot Lengyelországtól a Földközi-tengerig, a Balkánig” – reagált a vendég, hozzátéve, hogy Oroszország „nem támadná meg” ezen országokat.

Hawaiig meg sem állnának

Szolovjov hozzátette:

„Még a saját kontingensünket is odaállítjuk, hogy senki ne támadja meg őket”

– jelezve, hogy orosz okkupáció kíséretében „nagylelkűsködnének.”

Néhány nappal korábban, hasonlóan komolytalan találgatások közben Szolovjov és Margarita Szimonjan, az RT orosz hírtelevízió főszerkesztője azt sugallta, hogy Oroszország lerohanhatja az Egyesült Államok olyan tagállamait, mint Alaszka, Kalifornia vagy Hawaii – írja a hiradó.hu.

Ez is érdekelheti:  Rettenetes: Magyarország nem került be a tíz legbiztonságosabb ország közé a queer utazók számára

Tegyük hozzá, hogy mindaz, amit Szolovjov kijelentett, egyrészt úgy, ahogy van marhaság, másrészt abszolút nincs realitása, hiszen a történelem ezen az időszakon már régen túlhaladt. Persze azt is el kell fogadnunk, hogy minden oldalon, így az oroszoknál is vannak a realitástól elszakadt nagyotmondók, akik maguk sem gondolják komolyan kijelentéseiket, de legalább ilyen alkalmakkor újra és újra felkapja a nevüket a média. Így van ez a világ minden táján, még Oroszországban is.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük