KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Zaharova: Németországot még nem „denacifikálták”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz külügyminisztérium szóvivője közölte, hogy Hitler szelleme még mindig kísérti az Németországot

Németországnak “szörnyű következményekkel” kell szembenéznie, ha nem tesznek valamit azzal a gondolkodásmóddal kapcsolatban, amely a Luftwaffe tábornokai közötti beszélgetést eredményezte az oroszországi Krím-híd megsemmisítésének lehetséges műveletéről – mondta hétfőn Marija Zaharova, a moszkvai külügyminisztérium szóvivője.

Az RT nyilvánosságra hozta a német légierő magas rangú vezetői közötti február 19-i telefonbeszélgetés felvételét és leiratát, amelyben arról tárgyaltak, hogy Ukrajna kérésére hogyan lehetne Taurus nagy hatótávolságú rakétákat bevetni a 18 kilométer hosszú összekötő-híd ellen.

“Mint most már tudjuk, nem lettek teljesen denacifikálva”

– mondta Zaharova újságíróknak a Szocsiban megrendezett Ifjúsági Világfesztivál (WYF 2024) eseményén.

“Ha semmi sem történik, ha ezt a folyamatot nem állítja meg maga a német nép, az elsősorban magára Németországra nézve fog szörnyű következményekkel járni”

– tette hozzá.

Ez is érdekelheti:  Ukrán fenyegetés a szocsi Ifjúsági Világfesztiválon

Korábban Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője mondta, hogy a Luftwaffe beszélgetése bizonyíték arra, hogy a Nyugat közvetlenül részt vesz az ukrajnai konfliktusban. Az érintett katonatisztek “érdemben és konkrétan” megvitatták az orosz területre irányuló csapások terveit.

A németek más nyugati katonai személyek ukrajnai jelenlétét is felfedték, akik brit és francia nagy hatótávolságú rakéták célmegfigyelőiként működnek.

A Kreml szerint most az a kérdés, hogy a német katonaság saját hatáskörben járt-e el – ami felveti a polgári ellenőrzés kérdését -, vagy megbeszélésük összhangban áll a hivatalos kormányzati politikával.

“Mindkét lehetőség nagyon rossz”

– mondta Peszkov.

A denazifikáció a Szovjetunió, az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország második világháború utáni politikája volt, amelynek célja a náci ideológia kiiktatása volt a német és osztrák politikából, társadalomból, kultúrából, gazdaságból, bíróságokból és az újságírásból. Oroszország azzal vádolja a jelenlegi kijevi kormányt, hogy rehabilitálta a nácizmust. A 2022 februárjában kezdődött orosz katonai művelet egyik céljaként Ukrajna “denazifikálását” jelölte meg.

Az Egyesült Államok és NATO-szövetségesei válaszul több mint 200 milliárd dollár értékben küldtek Ukrajnának fegyvereket, lőszert és egyéb ellátmányt, miközben kitartottak amellett, hogy közvetlenül nem vesznek részt a konfliktusban.


Figyelem! A fenti hír propagandának minősül, mivel az a mindig nagyon “demokratikus” EU-ban üldözött, betiltott és propagandistának kikiáltott Russia Today értesülései nyomán készült.

Kiemelt képen: A Bundeswehr katonái gyakorlatoznak egy Puma gépesített gyalogsági harcjármű használatával  / © Sean Gallup / Getty Images

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük