KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Washington Times: Orbán energiapolitikája okozza Magyarország orosz energiafüggését

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az amerikai lap a litván külügyminiszter véleményét is visszhangozza, aki szerint Orbán túszul ejtette az uniót.

Az EU orosz szankciói lelassulnak az olajfüggőség miatt, írja az amerikai lap. A Washington Post arról számol be, hogy az Európai Unió újabb szankciók bevezetésére irányuló erőfeszítései Oroszország ellen megakadtak, mivel országok egy kis csoportja ellenezte az orosz olajimport betiltását. Hangsúlyozták: Magyarország, Csehország és Szlovákia mellett egyike azon kevés, tengerparttal nem rendelkező országnak, amelyek nagymértékben függenek az orosz behozataltól: Magyarország az olaj több mint 60 százalékát, a földgáz 85 százalékát szerzi be Oroszországból.

A helyzetet bonyolítja, írják, hogy szerintük Orbán Viktort széles körben Putyin egyik legközelebbi európai szövetségesének tartják, aki csak „vonakodva támogatta” a korábbi uniós szankciókat, köztük az orosz szénre vonatkozó embargót.

Szerintük Orbán 2010-es hivatalba lépése óta elmélyítette Magyarország függőségét az orosz energiától.

A lap emlékeztetett: Gabrielius Landsbergis litván külügyminiszter szerint Orbán miatt az egész unió egy tagállam túsza. Orbán a jelek szerint uniós pénzeket keres energetikai infrastrukturális beruházásokhoz, írják.

Mandiner

Várjuk véleményét itt!

%d bloggers like this: