KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vučić: Az EU fenyegeti Szerbiát

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Aleksandar Vučić szerb elnök kijelentette, hogy nem írtak alá „rendezési” megállapodást Koszovóval.

Szerbia nem fogadta el az Európai Unió „normalizációs” javaslatát a Koszovó szakadár tartományhoz fűződő viszonyáról – jelentette ki Aleksandar Vučić szerb elnök kedden a szerbiai állami televízióban. Hozzátette, hogy Belgrád fenyegetésekkel néz szembe Brüsszel részéről, de továbbra sem hajlandó tárgyalni Koszovó elismeréséről és az ENSZ-hez történő csatlakozásáról.

Szavai egy nappal azután hangzottak el, hogy Josep Borrell, az EU vezető diplomatája a Twitteren közölte, hogy Belgrád és Pristina is támogatja a francia-német javaslatot, amely a Szerbia és Koszovó közötti kapcsolatok „normalizálásának útját” célozza.

Albin Kurti koszovói miniszterelnök ezután közölte, hogy felajánlotta a terv aláírását, de Vučić ezt elutasította, noha a jelek szerint „beleegyezett”.

Kedden azonban Vučić azt mondta, hogy a felek „nem állapodtak meg”, a kérdésben csupán a tárgyalások folytatásában. Hozzátette, hogy „Brüsszelben semmit sem írtak alá”.

Szerbia „kész dolgozni a terv számos [pontjának] megvalósításán” – mondta Vučić -, de Belgrád továbbra sem akarja megvitatni a „kölcsönös elismerést”, valamint Koszovó ENSZ-csatlakozását.

Kiemelt képen: Aleksandar Vucic © Global Look Press / IMAGO

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Oroszország már készül Ukrajna kapitulációjára

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük