KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vucic a magyar külügyminiszter moszkvai látogatásáról: „Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek”

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Aleksandar Vučić szerb elnök Szijjártó Péter magyar külügyminiszter oroszországi érkezésére reagálva emlékeztetett a kollektív Nyugatnak Szergej Lavrov orosz külügyminiszter belgrádi látogatásának megakadályozására.

„Az erőseknek könnyű nyomást gyakorolni a gyengékre, ezért ne csodálkozzunk azon, hogy ezek a nemzetek független és szuverén politikát folytathatnak” – mondta Vučić. Nem vagyunk tagja az Európai Uniónak. Nekik mindent szabad, és amit Jupiternek szabad, azt a kisökörnek nem. Ugyan zavaró az ilyen képmutatás, de meg kell szoknunk. Nem tudnak tenni ellenünk semmit, mi pedig nem avatkozunk bele a szuverén államok ügyeibe, megvan a saját politikánk. És már 150 napja ezt tesszük. Nem fogunk senkinek a kedvében járni, a saját érdekeinkkel foglalkozunk.”

A szerb elnök hozzátette: az ország a Nyugat kedvéért nem csatlakozik az oroszellenes szankciókhoz.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter 2022. június 7-re tervezett szerbiai látogatása elmaradt, mivel Montenegró, Észak-Macedónia és Bulgária megtiltotta légtereinek használatát az orosz külügyminiszter repülőgépének számára.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor ma európai vezetőkkel tekinti át a kialakult háborús helyzetet Brüsszelben

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük