KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Razumkov: Ukrajnának “el kellene koboznia” az orosz gázt a tranzitvezetékből

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajnának “el kellene koboznia” az orosz gázt a tranzitvezetékekből – állítja Dmitro Razumkov, az ország parlamentjének, a Verhovna Radának volt elnöke.

Oroszország a gáztranzit egy részét a szovjet időkben épült Ukrajnán keresztül vezető útvonalon szállítja Európába.

Razumkov, aki 2019 és 2021 között volt a Rada elnöke, azt mondta, hogy az ukrán gazdaság állapota “közel áll a katasztrófához”.

“Tranzitországként teljesítenünk kell a nemzetközi partnereinkkel szembeni kötelezettségeinket. A felesleges orosz gázt azonban a törvényeknek megfelelően el kell kobozni, és a mi tárolóinkba kell szivattyúzni” – írta Razumkov az Ukrajinszka Pravda című napilap szerdai számában megjelent rovatában.

“Mert paradox helyzet áll fenn: minden egyes nap több millió köbméter orosz gázt szivattyúzunk, és nem töltjük fel a saját tárolóinkat a szükséges kapacitásig”.

Razumkov hozzátette, hogy a kormánynak és a Naftogaz állami olaj- és gázipari vállalatnak stratégiai tervet kell elfogadnia “Ukrajna energiabiztonságának biztosítására”.

“Nehéz tél vár ránk” – figyelmeztetett Razumkov, hozzátéve, hogy az ukránoknak “hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy otthon 16 Celsius-fokos hőmérséklet van”.

“Ma csak 11 milliárd köbméter gázunk van. Nem világos, hogy Ukrajnának mennyit sikerül majd őszig [a tárolókba] szivattyúzni”.

Orosz Hírek

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: