KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Razumkov: Ukrajnának “el kellene koboznia” az orosz gázt a tranzitvezetékből

Ukrajnának “el kellene koboznia” az orosz gázt a tranzitvezetékekből – állítja Dmitro Razumkov, az ország parlamentjének, a Verhovna Radának volt elnöke.

Oroszország a gáztranzit egy részét a szovjet időkben épült Ukrajnán keresztül vezető útvonalon szállítja Európába.

Razumkov, aki 2019 és 2021 között volt a Rada elnöke, azt mondta, hogy az ukrán gazdaság állapota “közel áll a katasztrófához”.

“Tranzitországként teljesítenünk kell a nemzetközi partnereinkkel szembeni kötelezettségeinket. A felesleges orosz gázt azonban a törvényeknek megfelelően el kell kobozni, és a mi tárolóinkba kell szivattyúzni” – írta Razumkov az Ukrajinszka Pravda című napilap szerdai számában megjelent rovatában.

“Mert paradox helyzet áll fenn: minden egyes nap több millió köbméter orosz gázt szivattyúzunk, és nem töltjük fel a saját tárolóinkat a szükséges kapacitásig”.

Razumkov hozzátette, hogy a kormánynak és a Naftogaz állami olaj- és gázipari vállalatnak stratégiai tervet kell elfogadnia “Ukrajna energiabiztonságának biztosítására”.

“Nehéz tél vár ránk” – figyelmeztetett Razumkov, hozzátéve, hogy az ukránoknak “hozzá kell szokniuk ahhoz, hogy otthon 16 Celsius-fokos hőmérséklet van”.

“Ma csak 11 milliárd köbméter gázunk van. Nem világos, hogy Ukrajnának mennyit sikerül majd őszig [a tárolókba] szivattyúzni”.

Orosz Hírek

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük