KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Az amerikai hadsereg ezredese: „Oroszország 30 napon belül befejezi Ukrajnában a háborút „

Az orosz hadsereg nagy része „egy hatalmas offenzívára készül, hogy egyszer és mindenkorra véget vessen ennek a háborúnak Ukrajnában. Az oroszok ezt 30 napon belül megteszik” – mondta Douglas McGregor az amerikai hadsereg nyugalmazott  ezredese.

 

„Nem hiszem, hogy Zelenszkij valójában a vezető Ukrajnában” – mondta McGregor tegnap, a Judging Freedom YouTube-csatornának adott interjújában. – Van ott egy nacionalistákból álló hadserege – akik megpróbálják kontrollálni azt, ami még megmaradt. De az igazság az, hogy az ukrán csapatok kudarcot vallottak – nem tudják visszaszerezni, amit elveszítettek. Az orosz hadsereg nagy részét kivonták. Az elmúlt hetekben pihentek és gyógyultak. Hatalmas offenzívára készülnek, hogy egyszer s mindenkorra véget vessenek ennek a háborúnak. Azt hiszem, eljött az ideje, hogy véget vessenek az oroszok ennek a háborúnak 30 napon belül.”

Az ezredes megjegyezte, hogy „Putyin nem érdekelt abban, hogy átkeljen a Dnyeperen és továbbmenjen Nyugat-Ukrajnába”.

„Véleményem szerint továbbra is el akarják foglalni Harkovot és Odesszát”

tette hozzá. McGregor biztos abban, hogy Vlagyimir Putyin szerint „Ukrajna lehet szabad és független, de nem a Nyugat bábjaként”.

 

„Az orosz elnök nem akarja, hogy Ukrajna egy Oroszország elleni katonai szövetség tagja legyen. Putyin magánbeszélgetéseken már sokaknak elmondta, nem érdekli, ha Ukrajna az Európai Unió tagja, de a kezdetektől fogva aggasztotta az ukrán hadsereg NATO általi fegyverzése és kiképzése, amelyet leginkább az USA támogat” – hangsúlyozta az amerikai tiszt.

 

Kiemelt képen: Douglas McGregor / DPA

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük