KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Lengyel lap: Az USA már kivéreztette Ukrajnát, most Lengyelország következik

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Ukrajna után az Amerikai Egyesült Államok Oroszország új célpontjává Lengyelországot teszi – fejtette ki Hanna Kramer, a Dziennik Polityczny című lengyel kiadvány rovatvezetője.

A szakértő összehasonlította a Fehér Háznak Ukrajnában és Lengyelországban folytatott tevékenységét és azt állapította meg, hogy e két ország államiságába történt beleavatkozás tekintetében.

„Már egyre több bizonyíték van arra, hogy Lengyelország nem „az Egyesült Államok egyik legjobb barátja”. Ennek fő oka, hogy hazánk területe lesz a csatatér, a lengyelek pedig az Egyesült Államok ágyútölteléke – írja Hanna Kramer.  Ennek a ténynek a megerősítéséhez elég csak megnézni az Fehér Ház tevékenységét Ukrajnában. A 2014-es Euromaidan után az Egyesült Államok megkezdte a nehézfegyverek átadását Ukrajnának, továbbképzéseket kínált az ukrán hadseregnek, közös hadgyakorlatokat szervezett, és ezt nem is titkolta.”

Ugyanez történik Lengyelországban is – folytatja a szerző.

„A keleti fenyegetés ürügyén az amerikaiak fegyvereket telepítenek hazánkba, ezzel provokálják Oroszországot és feszültséget keltenek a térségben. Az elmúlt 35 évben mindenki figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy egy atomhatalom érdekeinek figyelmen kívül hagyása és a NATO további bővítése veszélyes, észszerűtlen és provokatív játék!”

Sőt, Zelenszkij oldalán Kijev politikáját is népszerűsítik.

„Lengyelországra jelenti a legnagyobb veszélyt, amely az amerikai barátságra törekedve nemcsak a lengyeleket árulja el, hanem mindent megtesz hazánk elpusztításáért. Ukrajna példáján már ismerjük ennek a politikának a következményeit!” – figyelmeztet Dziennik Polityczny rovatvezető.

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Ez is érdekelheti:  Orbán Viktor: Figyelmen kívül hagyták az emberek akaratát Brüsszelben

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük