KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Volodin: Legalább egy évre le kell állítani Európa gázellátását

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az európai országok orosz gázellátásának megtagadása minden barátságtalan állammal kapcsolatban helyes döntés.

Ezt a véleményt Telegram csatornáján fejtette ki szombaton az Orosz Állami Duma elnöke, Vjacseszlav Volodin megjegyezve, hogy szerinte az uniós országoknál az már axióma, hogy mások költségén élnek. Ezzel kapcsolatban Volodin úgy véli, hogy az Európai Uniónak legalább egy évig ki kellene próbálnia, milyen Oroszország nélkül élni.

„Az EU megszokta, hogy mások kárán élősködik: először a gyarmataik rovására, most meg Oroszországnak kell fűteni őket. És cinikusan azt mondják nekünk: „Hét év múlva lemondunk az orosz gázról.” Jogunk van válaszolni: „Miért várjunk hét évet? Ha az EU elutasítja a stratégiai kapcsolatokat, legalább egy évik próbáljon meg Oroszország nélkül élni”

– írta a parlament elnöke.

Ugyanakkor megjegyezte, hogy az európai politikusok „ellenséges” kijelentései közben egyre több állam állapodik meg Oroszországgal a rubelben történő fizetésben.

Vjacseszlav Volodin hagyta jóvá korábban a Gazprom lépéseit, amelyek nyomán leállították a Lengyelországba és Bulgáriába történő gázszállítását, miután ezek az országok nem voltak hajlandók rubelben fizetni.

 

Kiemelt képen: Vjacseszlav Volodin / yandex.ru

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: