KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vlagyimir Putyin Mariupolban járt

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Vlagyimir Putyin orosz elnök Mariupolba látogatott – közölte a Kreml sajtószolgálata. Az államfő helikopterrel érkezett a városba, majd egy autó volánjánál végigjárta a város kerületeit. Több létesítményt is megtekintett, és beszélt a helyi lakosokkal.

Marat Husznullin miniszterelnök-helyettes a Mariupolban és környékén folyó építkezési és újjáépítési munkálatokról beszélt.

“KÜLÖNÖSEN AZ ÚJ LAKÓTELEPEK, SZOCIÁLIS ÉS OKTATÁSI LÉTESÍTMÉNYEK, A LAKÁS- ÉS KÖZMŰ-INFRASTRUKTÚRA, VALAMINT AZ EGÉSZSÉGÜGYI LÉTESÍTMÉNYEK ÉPÍTÉSÉRŐL BESZÉLTEK” – TETTE HOZZÁ A KREML.

A miniszterelnök-helyettes például megmutatta az elnöknek a filharmóniát, amelyet elmondása szerint három hónap alatt állítottak helyre. A városközpont rekonstrukcióját – tette hozzá – a tervek szerint az év végéig befejezik.

“A központ nagyon lepusztult, a központi rész néhány épülete műemlék. Sokáig gondolkodtunk azon, hogy lebontjuk-e vagy sem. Úgy döntöttünk, hogy megtartjuk, és elkészítettük az összes tervezési és becslési dokumentációt. Az év végére szeretnénk befejezni a központot, legalábbis a homlokzati részt” – mondta Husznullin.

Új lakóépületek Mariupolban:

A városban beindult a tömegközlekedés, most 110 busz működik, nyárra pedig elindulnak a villamosok is – folytatta a miniszterelnök-helyettes.

“Az emberek elkezdtek visszatérni. Amikor látták, hogy az újjáépítés folyik, az emberek aktívan elkezdtek visszajönni. A népesség növekedik” – hangsúlyozta.

A Nyevszkij negyedben Putyin a helyi lakosokkal beszélgetett, majd az egyik család meghívására elment az otthonukba.

Az elnök emellett megtekintette a jachtklub melletti tengerpartot és a mariupoli emlékhelyeket.

Ezután Rosztov-na-Donba utazott, ahol a különleges katonai művelet parancsnokságán tartott megbeszélést.

Orosz Hírek

Kiemelt kép: noticiasaominuto.com

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: