A Nemzet Zászlója az Andrássy Úton - Drábik János gondolatai a rendezvényről

KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Vissza a múltba: Afganisztánban kötelezővé tették az arcfátyol viselését a nők számára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az afganisztáni tálibok ideiglenes kormánya kötelezővé tette a fátyol viselését a nők számára.

A tálib kormány bűnök megelőzéséért és az erények előmozdításáért felelős minisztériuma írásbeli közleménye szerint az új szabályok keretein belül a nagykorú nőknek kötelező elfátyolozniuk magukat.

A nyilatkozat szerint a nők vagy az afgán hagyományok közé tartozó burkát, vagy a testet teljesen elfedő fekete leplet fognak viselni. A fekete leplet viselő nők, ha nem rokon férfival találkoznak, el fogják takarni az arcukat, és csupán a szemük maradhat fedetlen.

A szabályokat be nem tartó nők családfőit először figyelmeztetik, és ha a figyelmeztetés ellenére sem tartják be a rendelkezést, a családfőt 3 nap börtönbüntetésre fogják ítélni. Ha a 3 napos börtönbüntetés ellenére a családban lévő nagykorú nő továbbra sem visel fátylat, a családfőt bíróság elé fogják állítani. A közlemény alapján továbbra sem világos, hogy a bírósági szakaszban milyen büntetést fognak kiszabni.

A tálib kormányzat által bejelentett új szabályok értelmében el fogják bocsátani azokat a kormányhivatalokban dolgozó nőket, akik nem viselnek fátylat.

Azokat a tisztviselőket pedig, akik elsőfokú rokoni kapcsolatban állnak magukat el nem fátyolozó nőkkel, elküldik a munkahelyükről.

Mevlevi Khalid Hanefi, a bűnök megelőzéséért és az erények előmozdításáért felelős minisztérium miniszterhelyettese amellett érvelt, hogy „azt szeretnénk, hogy nővéreink méltóságban és biztonságban éljenek”.

A tálib kormányzat korábban felfüggesztette a női diákok középfokú oktatását, az egyetemeken nemek szerint elkülönítette a tanítási napokat, és megtiltotta, hogy a lányok nagyobb utazásokat tegyenek hozzátartozó nélkül.

 

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Várjuk hozzászólását!

%d bloggers like this: