KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Videó: ezért mértek légicsapást az oroszok a kijevi plázára

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Az orosz hadsereg azt állítja, hogy azután rendelte el a csapást, hogy felfedezte a helyszínen parkoló ukrán rakétavetőket

Az orosz védelmi minisztérium nyilvánosságra hozott egy videót, amelyen állítása szerint ukrán rakétatüzérség látható, amelyhez civil épületeket használtak fedezékként, mielőtt egy kijevi bevásárlóközpontban elrejtették volna el. A helyszínt az éjszaka folyamán egy rakétacsapás során semmisítették meg, amelyet az ukrán hatóságok polgári célpont válogatás nélküli bombázásának minősítettek.

“Március 21-én éjszaka egy nagy pontosságú távolsági fegyverrel megsemmisítettük az ukrán rakéta-sorozatvetők tüzérségi ütegét és azt a bázist, ahol a lőszert tárolták egy használaton kívüli bevásárlóközpontban” – mondta Igor Konasenkov vezérőrnagy újságíróknak.

Az orosz katonai szóvivő hozzátette, hogy az ukrán csapatok a Vinogradar negyedet bázisként használták hadműveleteikhez, és erről megfigyelési felvételeket is közölt. A videó azzal ér véget, hogy a jelek szerint egyetlen rakéta csapódik be a helyszínen.

A Kijev északnyugati oldalán, a Vinogradar és Podolszk városrészek között található Retroville bevásárlóközpontot az éjszaka folyamán érte a csapás. Az ukrán mentőszolgálat hétfőn arról számolt be, hogy a mentők nyolc holttestet találtak a helyszínen.

A kilencemeletes épület súlyosan megrongálódott a robbanás és az azt követő tűz miatt, amelyet csak hétfő dél körül sikerült eloltani. A jelentések szerint a több száz méterre lévő lakóépületek ablakai betörtek a lökéshullámtól.

Az ukrán főügyészség szerint a támadást Oroszország a háborús szabályok egyértelmű megsértésével hajtotta végre, és előre megfontolt szándékkal elkövetett tömeggyilkosságként fogják vizsgálni.

Ez is érdekelheti:  Kormányinfó - Gulyás Gergely: Magyarország továbbra sem ad ki senkit Ukrajnának (videó)

Mielőtt Moszkva bemutatta volna a drónfelvételeket, az interneten széles körben elterjedtek a találgatások, hogy Oroszország indíthatta a támadást, miután az ukrán közösségi médiában olyan videókat láttak, amelyeken a kilövőállványok Retroville-nél láthatóak.

Több Facebook-, Twitter- és TikTok-felhasználó tett közzé képeket és videókat az ukrán rakétatüzérségről, amelyet a környéken működtek, és még egy garázsnak vagy két parkoló közötti aluljárónak tűnő helyen is leparkolták azokat.

Oroszország február végén indította el katonai hadműveletét, miután Ukrajna hét éven át nem hajtotta végre a minszki megállapodásokban foglaltakat, és Moszkva végül elismerte a donyecki és luganszki népköztársaságokat a Donbasszban. A német és francia közvetítéssel létrejött megállapodás célja az volt, hogy rendezze ezen régiók státuszát az ukrán államon belül.

Oroszország most azt követelte, hogy Ukrajna hivatalosan is nyilvánítsa magát semleges országnak, amely soha nem csatlakozik az Egyesült Államok vezette NATO katonai blokkhoz. Kijev ragaszkodik ahhoz, hogy az orosz offenzíva teljesen indokolatlan volt, és cáfolta, hogy a két köztársaság erőszakos visszafoglalását tervezte volna.

Orosz Hírek

Ez is érdekelheti:

Etnikailag célzott biofegyverek Ukrajnában – Vakcina holokausztot készíthettek elő az ukrajnai biolaborokban 📺

LÉLEKEMELŐ - mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük