Végleg elcsendesedett a józanész magyar hangja – Búcsú Géczy Gábortól

Kérjük, egy megosztással támogassa honlapunkat!

Megpróbál bennünket a Jó Isten akkor, amikor jó embereket váratlanul, viharos gyorsasággal magához szólít. Ilyen jó ember volt Géczy Gábor is.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy érdeklődött a munkám, a könyveim iránt, s aztán később, több alkalommal is lehetőséget adott saját előadásain, hogy pár perc erejéig beszélhessek ezekről. Nemcsak ezért, de minden másért – barátságért, jó tanácsért, bölcsességért, szemléletmódért – is, amit tőle kaptam, hálás köszönet.

„Az egyszerű a nagyszerű!” – tartja a régi mondás, és bizony, milyen igaz ez! Gábor azért volt nagyszerű, mert olyan egyszerűen tanított bennünket, hogy mindenki megértette a lényeget. „Gipsz Jakab, 70 év bőrkötésben” – hangzott el számtalanszor a mára már szállóigévé vált mondat. Nos, Jakab barátunkkal, a süketek vészharangozójával ellentétben, Gábornak sajnos szűkebbre szabták ezt a bőrkabátot, neki nem jutott 70 év.

Itt hagyott bennünket egy nagy, ám mégis alázatos tanító. Ráadásul a legnagyobb dologidőben! Eddig tartott az okítás, most pedig eljött a vizsga ideje. Számot kell adnunk arról, hogy megtanultuk-e a leckét, a leckéket! Megértettük-e, és immáron nélküle képesek leszünk-e arra, hogy ezt a tudást továbbadjuk, tovább vigyük a jövő számára!

Muszáj lesz!

Nincs más, nem lehet más lehetőségünk!

Amiért ide küldték, amiért ide született közénk, azt elvégezte, legalábbis ennyi időt kapott rá. Most rajtunk a sor!

Hálát adunk a Mindenhatónak, hogy valamennyire ismerhettük őt, a nagy és hosszú, életre szóló zarándoklásunk közepette néhány lépést vele, mellette tehettünk meg a közös úton.

Azt szokták mondani, hogy „nincs pótolhatatlan ember”. Meg azt is, hogy „a kivétel erősíti a szabályt”. Nos, Gábor egy ilyen kivételes, pótolhatatlan ember mindannyiunk számára.

Szívünkben őrizzük emlékét.

Ég Veled!

ÁLDÁS!

Szabó László

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük