KÉRJÜK, ENGEDÉLYEZZE BÖNGÉSZŐJÉBEN A HIRDETÉSEK MEGJELENÍTÉSÉT, EZZEL TÁMOGATJA A PORTÁL MŰKÖDÉSÉNEK FENNTARTÁSÁT!

KÖSZÖNJÜK!

Végleg elcsendesedett a józanész magyar hangja – Búcsú Géczy Gábortól

Megpróbál bennünket a Jó Isten akkor, amikor jó embereket váratlanul, viharos gyorsasággal magához szólít. Ilyen jó ember volt Géczy Gábor is.

Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy érdeklődött a munkám, a könyveim iránt, s aztán később, több alkalommal is lehetőséget adott saját előadásain, hogy pár perc erejéig beszélhessek ezekről. Nemcsak ezért, de minden másért – barátságért, jó tanácsért, bölcsességért, szemléletmódért – is, amit tőle kaptam, hálás köszönet.

„Az egyszerű a nagyszerű!” – tartja a régi mondás, és bizony, milyen igaz ez! Gábor azért volt nagyszerű, mert olyan egyszerűen tanított bennünket, hogy mindenki megértette a lényeget. „Gipsz Jakab, 70 év bőrkötésben” – hangzott el számtalanszor a mára már szállóigévé vált mondat. Nos, Jakab barátunkkal, a süketek vészharangozójával ellentétben, Gábornak sajnos szűkebbre szabták ezt a bőrkabátot, neki nem jutott 70 év.

Itt hagyott bennünket egy nagy, ám mégis alázatos tanító. Ráadásul a legnagyobb dologidőben! Eddig tartott az okítás, most pedig eljött a vizsga ideje. Számot kell adnunk arról, hogy megtanultuk-e a leckét, a leckéket! Megértettük-e, és immáron nélküle képesek leszünk-e arra, hogy ezt a tudást továbbadjuk, tovább vigyük a jövő számára!

Muszáj lesz!

Nincs más, nem lehet más lehetőségünk!

Amiért ide küldték, amiért ide született közénk, azt elvégezte, legalábbis ennyi időt kapott rá. Most rajtunk a sor!

Hálát adunk a Mindenhatónak, hogy valamennyire ismerhettük őt, a nagy és hosszú, életre szóló zarándoklásunk közepette néhány lépést vele, mellette tehettünk meg a közös úton.

Azt szokták mondani, hogy „nincs pótolhatatlan ember”. Meg azt is, hogy „a kivétel erősíti a szabályt”. Nos, Gábor egy ilyen kivételes, pótolhatatlan ember mindannyiunk számára.

Szívünkben őrizzük emlékét.

Ég Veled!

ÁLDÁS!

Szabó László

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kapcsolódó cikkek

Mementó 2006 emlékmű

Petíció az emlékmű megvalósításáért!

Aláírásával egy elvi támogatást fogalmaz meg. Amennyiben elegendő társadalmi támogatást gyűjtünk össze, elindítjuk a megvalósításhoz szükséges jogi és szakmai lépéseket.

Kattintson ide a petíció aláírásához!

További részletek itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük